Regizorul Radu Muntean este multumit de selectarea filmului sau "Marti, dupa Craciun" in sectiunea "Un certain regard" a Festivalului de la Cannes, alaturi de cel mai nou film al lui Cristi Puiu, "Aurora". Radu Muntean spune insa, intr-un interviu pentru RFI, ca "Din pacate, a devenit foarte important pentru un film sa fie prezent intr-un festival mare pentru ca altfel viitorul lui e destul de incert. In tara nu vin spectatori in cinematografe si daca nu e prezent sau nu are premiera la un festival important, nu reusesti sa-l vinzi nici in strainatate si filmul ramane nevazut".

Radu Muntean spune insa ca nu isi doreste foarte mult un premiu la Cannes, ci ca il multumeste mai ales faptul ca filmul sau va avea premiera in cadrul festivalului.

Pe de alta parte, Radu Muntean este de parere ca in Romania va fi din ce in ce mai greu de facut film, in anii urmatori, din cauza lipsei banilor.

“Nu s-a mai tinut nici un concurs la Centrul National al Cinematografiei cred ca de un an si jumatate. Anul asta or sa iasa foarte multe premiere pentru ca au ramas de anii trecuti, dar acum nu se mai produce nici un film, nu se mai finanteaza, nu s-a mai finantat de un an si jumatate”.