El secreto de sus ojos, premiat de Academia Americana cu Oscarul pentru Cel mai bun film strain 2010, va fi prezentat in exclusivitate si intr-o singura proiectie in cadrul Festivalului International de Film Bucuresti (B-EST IFF), anunta organizatorii festivalului.

El secreto de sus ojos, film regizat de cineastul argentinian José Campanella, a fost lansat la Festivalul International de Film de la Toronto si a fost selectionat in competitia oficiala a Festivalului de Film de la San Sebastián. A urmat, apoi, selectia in cadrul Festivalului International de Film de la Havana, unde a primit nu mai putin de cinci premii – Premiul special al juriului, Cel mai bun actor, Cea mai buna actrita, Premiul publicului si Cea mai buna coloana sonora. De asemenea, filmul lui Campanella a fost principalul castigator al celei mai recente editii a Premiilor Academiei Argentiniene de Film (13 statuete). Succesul si valoarea filmului au fost reconfirmate la inceputul lui martie 2010, cand El secreto de sus ojos, a primit Oscarul pentru Cel mai bun film strain, in defavoarea favoritelor Das Weisse Band si Un Prophète, devenind, astfel, „invingatorul lui Haneke si-al lui Audiard”.

Filmul urmareste povestea lui Benjamín Espósito (Ricardo Darín) care, de 25 de ani, este chinuit de amintirea unei teribile crime... Iesit la pensie, Benjamín decide sa rememoreze intreaga istorie si sa reviziteze un trecut plin de iubire, prietenie si moarte. Dar amintirile, odata eliberate si reanalizate la infinit, ii vor modifica punctul de vedere asupra trecutului si-i vor rescrie viitorul.

Va reamintim ca cea de-a VI-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti se va desfasura in perioada 20 – 25 aprilie, la cinematografele Scala si Corso.