Filmul Nunta in Basarabia semnat de regizorul Nap Toader (Napoleon Helmis), coproductie Romania, Republica Moldova si Luxembourg, va fi prezentat la Cape Winelands Film Festival, in zilele de 20 si 23 martie, in cadrul unei sectiuni speciale dedicate productiilor din Europa de Est.

Cape Winelands Film Festival se desfasoara in perioada 17-27 martie la Cape Town si Stellenbosch, Africa de Sud.

Devenit unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din Africa de Sud, Cape Winelands Film Festival propune pentru cea de-a treia sa editie un program extrem de diversificat, in selectia festivalului fiind incluse pelicule din Africa, Asia, America Latina si Europa.

Nunta in Basarabia - povestea unor tineri, el bucurestean, ea din Chisinau, proaspat casatoriti care decid sa faca nunta cu dar in speranta ca vor scoate banii necesari avansului pentru o locuinta - a impresionat comitetul de selectie al Cape Winelands Film Festival prin « ...modalitatea in care se integreaza unei traditii europene clasice, reusind in acelasi timp sa releve subtiliatile unei culturi prea putin cunoscute publicului larg...».

Filmul Nunta in Basarabia este al doilea lungmetraj semnat de Nap Toader. In decembrie 2009 Nunta in Basarabia a castigat Premiul Special al Juriului la Tallin Black Nights Film Festival, Estonia.

Informatii suplimentare despre film sunt disponibile pe pagina dedicata pe Facebook si in curand pe NuntaInBasarabia.ro.