Filmul "Bibliotheque Pascal", regizat de Szabolcs Hajdu si turnat partial in Romania, a cistigat Marele Premiu la Hungarian Film Week. Din distributia filmului fac parte si actorii Orsolya Török-Illyes, Oana Pellea, Andi Vasluianu, Razvan Vasilescu, Ion Sapdaru si Florin Piersic Jr. In 17 februarie, el va fi prezentat si la Festivalul de la Berlin, in sectiunea Forum.

“Bibliothèque Pascal” a mai fost distins la Hungarian Film Week si cu Premiul de Imagine, acordat operatorului Andras Nagy, precum si cu Premiul “Gene Moskowitz” acordat de presa straina. Ajunsa la a 41-a editie, Hungarian Film Week prezinta si premiaza la Budapesta cele mai bune filme de fictiune, de televiziune, scurtmetraje, documentare si documentare educative dintr-un an.

Printre premiantii actualei editii se mai numara lungmetrajele “Colorado Kid” de András Vágvölgy - Premiul pentru cel mai bun film de gen, “Question in Details” de Zsombor Dyga si “The Camera Murderer” de Robert Pejó - Premiul ex-aequo pentru regie, “Team Building” de Réka Almási - Premiul “Simó Sándor” pentru debut sau acelasi “Team Building” si “Czukor Show”, distinse cu Premiul pentru cel mai bun producator, premiu acordat lui Ferenc Pusztai.