Fraza de mai sus ii apartine criticului Michel Philips de la "Chicago Tribune" si se refera la editia de anul trecut a Globurilor de Aur contrasa, din pricina grevei scenaristilor, la o simpla anuntare a castigatorilor. Luni, breasla de la Hollywood se va razbuna cu o a 66-a ceremonie care va strange toate marile vedete ale momentului - nominalizate sau in calitate de prezentatori. In Romania, ceremonia decernarii Premiilor Globul de Aur va fi transmisa in direct de HBO, luni, 12 ianuarie, de la ora 3 dimineata.

Intr-adevar, lista de nominalizari abunda in mari nume - Brad Pitt, Meryl Streep, Ralph Fiennes, Emma Thompson, Javier Bardem, Leonardo Di Caprio, Sean Penn sau Mickey Rourke, iar la ceremonia de la Beverly Hilton din Beverly Hills vor lua parte, ca prezentatori, Martin Scorsese, Glenn Close, Pierce Brosnan, Sandra Bullock, Seth Rogen, Gerald Butler si Zac Ephron. Steven Spielberg va veni pentru a intra in posesia premiului onorific Cecil B.Demille.

Globurile de Aur se decerneaza - a devenit o traditie - in cadrul unei petreceri de familie, mult mai relaxata decat cea in care se decerneaza Oscarurile. Premiile presei straine de la Hollywood sunt considerate avanpremiera Oscarurilor si pentru ca filmele si actorii premiati cu Globul de Aur se regasesc, potrivit traditiei, pe listele membrilor Academiei Americane de Film si Televiziune.

Cert e ca in acest an concurenta e mai stransa si mai vie ca niciodata. E greu de ghicit care dintre filmele lui David Fincher, Danny Boyle, Stephen Daldry, Ron Howard si Sam Mendes va castiga la categoria Cel mai bun film - drama. "Slumdog Milionnaire" de Danny Boyle care a obtinut recent cinci Critic's Choice Awards?

Si care dintre "In Bruges", "Vicky Cristina Barcelona", "Happy-Go-Lucky", "Mamma Mia" si "Burn After Reading" va fi desemnat Cel mai bun musical./comedie?

Cine dintre Tom Cruise si Robert Downey Jr. va lua un Glob de Aur pentru rolul din "Tropic Thunder", nominalizati surpriza la categoria Cel mai bun rol secundar intr-o comedie sau film muzical? Niciunul?

Vom trai si vom vedea - din fericire, in direct, pe HBO -, si ne rugam la Dumnezeu ca ceremonia sa nu fie tradusa de la Bucuresti.

Lista completa a nominalizarilor la Globurile de Aur o gasiti aici: http://www.imdb.com/features/rto/2009/globes