"Deci...de ce vedem filme?", ar putea sa-si intituleze Alex Leo Serban conferinta pe care o va tine duminica, 18 ianuarie, de la ora 11, la Sala Atelier a Teatrului National din Bucuresti, continuand titlul volumului sau, "De ce vedem filme. Et in Arcadia Cinema", publicat in 2006 la Editura Polirom.

Cel mai apreciat critic roman de film a preferat insa titlul "Si totusi, de ce vedem filme?", pentru ca discutia ramane dupa cum se vede deschisa si nu se poate opri la o concluzie. Cu ajutorul imaginilor, Alex Leo Serban va porni de la intrebari oarecum practice, de genul: Ce cautam intr-un film? Care sunt povestile cele mai potrivite acestei arte? Cum ne ating ele? Cand suntem cel mai disponibili pentru a vedea un film? Unde e mai bine sa-l vedem – intr-o sala de cinema, la televizor sau pe un computer?

"Si totusi, de ce vedem filme?" face parte din seria "Conferintele TNB", initiate cu 80 de ani in urma de Ion Marin Sadoveanu si reluate din 2006. Cele mai apreciate 19 conferinte ale ultimilor doi ani sunt reunite pe un DVD Best of care poate fi achizitionat la teatru. Pe acest DVD se afla, printre altele, conferintele sustinute de Neagu Djuvara, Andrei Plesu, Ion Vianu, Horia Roman Patapievici, Radu Beligan si Ana Blandiana.

Conferintele TNB au loc o data la doua saptamani, duminica.

Iata, ca teaser, un filmulet pe care l-am primit chiar de la Alex Leo Serban:))