Aristoteles Workshop organizeaza intre 17 si 19 ianuarie prima editie a Festivalului Green Planet Blues. Un festival de film care va avea loc in premiera la Sinaia si care isi propune sa lege a saptea arta de problemele tot mai acute ale ecologiei. Printre invitatii editiei se numara jurnalistul francez Oliver Weber, consilierul pe probleme de mediu al presedintelui Sarkozy.

Programul festivalului cuprinde proiectii de filme, trei mese rotunde ("Petrolul, carbunele si resursele alternative", "Animalele pe cale de disparitie" si "Poluarea mediului") si o sectiune competitiva destinata adolescentilor, care vor fi sprijiniti in realizarea unui clip de un minut, premiul constand in 1000 de euro.

Mesele rotunde vor fi moderate de Oliver Weber si se vor bucura de participarea cineastilor, jurnalistilor, activistilor ONG-urilor si autoritatilor administrative.

Printre cele circa 20 de documentarele si filme de fictiune care fac parte din selectie se numara: “The Journals of Knud Rasmussen” de Norman Cohn & Zacharias Kunuk (Canada/ Danemarca), “11th hour” de Nadia Conners & Leila Conners Peterson (SUA), The End of Poverty” de Philippe Diaz (SUA), “Sharkwater” de Rob Stewart (Canada) sau The Great Global Warming” de Martin Durkin (Marea Britanie), dar si "Va curge sange"/"There Will Be Blood" de Paul-Thomas Anderson, "Mad Max II" de George Miller sau "Prietenie absoluta"/"The Constant Gardener" de Fernando Meirelles.

Evenimentul este organizat de Aristoteles Workshop impreuna cu Discovery Channel Europe, Centrul National al Cinematografiei si AVIS. Aristoteles Workshop este un atelier de film documentar organizat de trei ani la Sibiu si care pregateste impreuna cu canalul ARTE tineri documentaristi din Europa Centrala si de Est in cadrul unui stagiu de o luna.

La Aristoteles au fost realizate, printre altele, documentarele "Nu te supara, dar..." de Adina Pintilie, "Bar de zi si alte povestiri" de Corina Radu si "Ciobanul zburator" de Catalin Musat.

Green Planet Blues va avea loc la Casino Sinaia, care dispune de sala de teatru/cinema si de sala de conferinte, iar intrarea va fi libera.

La prima sa editie, festivalul beneficiaza de sprijinul Festivalului International de Film Ecologic din Ile de France, Paris.