Cea de-a 24-a editie a Festivalului International de Film de la Varsovia, care debuteaza pe 10 octombrie, se bucura de mai multe prezente romanesti. Lungmetrajul lui Radu Muntean, "Boogie", va fi prezentat in afara competitiei, iar "Megatron", de Marian Crisan, si "Fatza galbena care rade", de Constantin Popescu, au fost selectionate in competitia scurtmetrajelor.

Competitia respectiva este destinata cineastilor veniti din tarile Uniunii Europene. Printre membrii juriului care va decide cele mai bune scurtmetraje se numara si Mihai Gligor, care conduce Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si care face parte din echipa Festivalului Transilvania.

In festival va fi prezentat si un film nemtesc, "Beautiful Bitch", a carui eroina este o tanara din Romania, dar care este interpretata de o actrita germana, Katharina Derr. Pe nume Bica, tanara fura din buzunarele locuitorilor unui oras german, dar prietenia pe care o stabileste cu o nemtoaica de familie buna o ajuta sa-si recalibreze prioritatile. Filmul este realizat de Martin Theo Krieger.