Cel de-al treilea lungmetraj al lui Radu Muntean, "Boogie", ajunge in salile din Romania pe 19 septembrie, dupa un periplu fructuos care a debutat o data cu Festivalul de la Cannes, unde a fost prezentat in sectiunea "Quinzaine des Realisateurs", si care a continuat cu festivalurile de la Karlovy Vary, Ierusalim, Munchen, Palic, Melbourne, Motovun, Cluj-Napoca, Sf. Gheorghe. Filmul se lanseaza simultan in Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi, si are in distributie numai actori tineri: Dragos Bucur, Anamaria Marinca, Mimi Branescu, Adrian Vancica.

Scris in acelasi timp cu "Hartia va fi albastra" si de catre aceeasi tripleta Radu Muntean-Razvan Radulescu-Alexandru Baciu, "Boogie" e continuarea fireasca a "Hartiei....", desi personajele sunt altele.

Tinerii care faceau in decembrie '89 revolutia au crescut si iacata-i la 30 si ceva de ani (titlul initial al filmului era "30 si ceva"), in zilele noastre. Actiunea filmului, care se desfasoara pe durata unei zile si a unei nopti reda intalnirea lui Dragos (poreclit in liceu Boogie), venit cu sotia (Anamaria Marinca) si copilul (Vlad Muntean, fiul lui Radu Muntean) la mare, de 1 mai, cu doi prieteni din liceu.

"Dragos incearca un remake, vrea sa reincalzeasca supa", declara Radu Muntean despre eroul care are nevoie de o zi si o noapte pentru a constata ca timpul l-a schimbat si ca viata de familist nu-i mai permite sa se bucure de betii si de femei. Filmul unei maturizari, "studiu de caractere" - cum il numea directorul sectiunii "Quinzaine des Realisateurs" de la Cannes, Olivier Pere, "Boogie" e in acelasi timp un film frust si sincer, in care lucrurile se spun pe sleau. Spectatorii se pot cu usurinta identifica cu personajele, pentru ca referintele sunt extrem de familiare.

Printre strainii care au salutat filmul se numara cotidianul francez "L'Humanite", care l-a numit dupa proiectia de la Cannes un film "impecabil", si criticul Ronald Bergan, de la publicatia britanica "The Guardian", care scria ca "Boogie "aduce" o contributie impresionanta Noului Val Romanesc prin studiul istoric si realist despre trei barbati de 30 si ceva de ani, ale caror sperante de dupa Revolutia din 1989 nu s-au implinit."

In prima saptamana de rulare din Bucuresti, "Boogie" va putea fi vazut la Hollywood Multiplex, Movieplex, Cinema Studio. In Cluj el intra la cinema Victoria, iar in Timisoara si Iasi la cinematografele Multiplex Cinema City "Iulius Mall". Spectacolul de gala are loc pe 18 septembrie, la Bucuresti.

"Boogie" este o coproductie Multimedia Est si Antena 1, beneficiind de sprijinul CNC si fiind reprezentat pe plan extern de Maximum Film International. In viitorul apropiat el va participa la festivalurile de la Varsovia, Namur, Stockholm si Zurich.