Cronicarului ii vine sa spuna: "numai peste cadavrul meu puteti vedea acest film!". Dar nu asta e menirea lui. Fiecare merge la ce film are chef, cronicarii spun ce cred - si toata lumea e impacata. Dar, pe bune, nu va pierdeti timpul si banii. (Filmul intra pe ecranele romanesti in 12 septembrie.)

"Over Her Dead Body" este o comedie despre o tanara femeie omorata de un inger de gheata in ziua nuntii si care bantuie prin oras, incercand sa strice apele unui medium care se indragosteste de cel cu care trebuia ea sa se marite.

Pana la urma, fireste, ghostitza (sic) reuseste sa-si dea seama ca trebuie sa-l lase pe barbat sa fie fericit - si situatia se rezolva amiabil. Mortii cu mortii, viii cu viii. "Ghost" sau, ma rog, cum a fost tradus cu multă empatie, "Fantoma mea iubita", ar trebui sa se rasuceasca in mormant sau pe unde mai e acum. Epigonul de fata arata cadaveric, e straveziu si miroase de la o posta a lucru in doru' lelii.

De fapt, filmul nu e comedie decat pe hartie. Nu reusesti sa razi aproape deloc. Poantele sunt inexistente, intriga rezumabila la doua cuvinte, iar personajele - interpretate de actori condusi cu mana stanga - par la fel de moarte ca tanara moarta. Ce motive ai avea sa-ti placa acest film? Nici macar faptul ca moarta e interpretata de Eva Longoria Parker nu constituie un avantaj.

Jucand lesinat, ca si cum regizorul i-ar fi lasat singuri in fata aparatului si ar fi iesit la un cico, Eva Longoria Parker, Paul Rudd, Lake Bell si Jason Biggs recita in dorul lelii niste replici, acolo, incercand sa compenseze cu ce cred ei ca ar sterge plictiseala care banuiesti ca a existat pe platou - o alintatura in cazul ex-"nevestei disperate" (nu prea multa miscare totusi, ca sa nu strice kilogramul de fond de ten), o strambatura in cazul lui Lake Bell (plus un acroseu comic furat de la Meg Ryan), un picior dezvelit nepasator, etc.

Dar nimic nu scoate personajele din supa-crema in care fac pluta. Filmul are 95 de minute. Mult, dom'le, mult. Nici daca va luati dvd-ul acasa n-o sa aveti mai multa rabdare (asa cum n-am avut nici eu ca sa concep un text mai lung). Unor asemenea comedii le prefer de o suta de ori un film cinstit de razboi. Uite, asa devenim agresivi. Nu violenta din filme ne face violenti, ci filmele proaste!

Iaca trailerul, daca nu ma credeti:

"Numai peste cadavrul ei"/"Over Her Dead Body" - de Jeff Lowell, cu: Eva Longoria Parker, Paul Rudd, Lake Bell, Jason Biggs. Premiera romaneasca - 12 septembrie.