Cel de-al treilea lungmetraj al lui Muntean,"Boogie", care intra luna viitoare si pe ecranele romanesti, a fost ales pe lista de 20 de titluri eligibile pentru Premiile Academiei Europene de Film (EFA). Procedura cere ca in etapa urmatoare din aceste propuneri facute de institutiile de film europene, critici, festivaluri sau membri EFA sa se extraga nominalizarile, in urma votului celor 1650 membri ai academiei. Premiile se vor decerna pe 6 decembrie la Copenhaga.

Anul trecut, ceremonia a avut loc la Berlin, iar acum doi ani la Varsovia. De fapt, o data la doi ani, Berlinul este locul de desfasurare a ceremoniei. Academia Europeana de Film este in prezent condusa de cineastul german Wim Wenders si numara peste 1500 de personalitati europene din industria filmului.

Anul trecut, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", de Cristian Mungiu, a fost nominalizat la patru categorii, fiind distins cu Premiul pentru cel mai bun film european al anului si cu Premiul pentru cel mai bun regizor, iar printre vedetele europene care au inmanat premii s-a numarat si Maia Morgenstern.

"Boogie" a avut premiera in acest an la Cannes, in sectiunea "Quinzaine des Réalisateurs" si, dupa prezenta in cadrul mai multor festivaluri (printre care si Karlovy Vary, unde a participat in competitie) se pregateste sa plece in perioada urmatoare la festivalurile de la Varsovia, Motovun (Croatia) si Namur.