Lungmetrajul „Elevator”, distins cu Premiul pentru debut in film romanesc la Festivalul Transilvania, si caruia i s-a dus vestea ca a fost realizat cu un buget de 200 de euro, n-a intrat in selectia TIFF prezentata la Bucuresti imediat dupa terminarea festivalului. Premiera sa bucuresteana are loc de-abia joi, 31 iulie, de la ora 19, la Clubul Fabrica, situat in strada 11 Iunie, nr. 50 (intre Dealul Mitropoliei si Parcul Carol).

Inspirat de piesa de teatru scrisa de Gabriel Pintilei (care e si autorul scenariului), filmul lui George Dorobantu e povestea de 85 de minute a doi tineri (interpretati de Cristi Petrescu si Iulia Verdes) care raman blocati intr-un lift de marfa.

Interpretarile excelente, dialogurile realiste, muzica insinuanta a Adei Milea, felul in care aparatul de filmat ocupa si anima spatiul ingust al liftului, decupand cu bun gust detaliile disperarii crescande ale eroilor fac din „Elevator” unul dintre cele mai interesante debuturi in film din ultima vreme. „Elevator” a fost invitat recent la Festivalul International al Producatorilor de Film Independenti de la Mamaia, precum si la International Film Festival of Uruguay, Auburn Film Festival (Australia) si Fresh Film Fest (Cehia). Filmul are si un site, www.elevator.ro pe care sunt mai multe informatii legate de productie.