"O zi buna de plaja", de Bogdan Mustata, si "Interior scara de bloc", de Ciprian Alexandrescu, vor participa intre 15 si 23 august, in competitia destinata scurtmetrajelor a celei de-a 14-a editii a Festivalului de la Sarajevo.

Daca primul a luat in acest an Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, cel de-al doilea a participat in competitia filmelor de scoala a Festivalului de la Cannes. Si "Boogie", de Radu Muntean, participa la Sarajevo, dar in sectiunea necompetitiva "In Focus", alaturi de alte productii din Grecia, Slovenia, Austria, Bosnia si Herzegovina, Turcia si Bulgaria.

Festivalul de la Sarajevo, fratele mai mare al TIFF-ului clujean, este cel mai amplu promotor al cinematografiei din regiune, constituind locul principal de intalnire al cineastilor si producatorilor din aceasta parte a Europei.

Festivalul ii are ca invitati speciali in acest an pe Nuri Bilge Ceylan (care prezideaza juriul competitiei internationale), Ari Folman, Todd Haynes si Hugh Hudson. La cea de-a 12-a editie, Radu Muntean a obtinut cu "Hartia va fi albastra" o mentiune speciala, precum si Premiul CICAE, iar anul trecut "Pescuit sportiv", de Adrian Sitaru, a primit Premiul Heart of Sarajevo pentru Cel mai bun scurtmetraj.