Postul de televiziune Arte France a anuntat oficial ca sustine in acest an trei coproductii cinematografice internationale, printre care si „Felicia inainte de toate”, debutul regizoral al lui Razvan Radulescu. Scenaristul roman, co-autor al proiectului impreuna cu artistul video german Melissa de Raaf, se afla intr-o companie selecta.

Arte France va mai finanta cel mai recent proiect al lui Lars Von Trier, „Anti-Christ” (debutul danezului in genul horror), precum si filmului „Ici”, realizat de Angelo Cianci si coprodus de Peter si Mathieu Kassovitz.

Filmul lui Razvan Radulescu are ca producator roman firma HiFilm si a obtinut anul trecut finantare de la CNC. In luna mai, proiectul a participat la Atelierul Cinefondation de la Cannes, al carui scop este sa-i sprijine pe cineasti in gasirea unor surse de finantare.

Debutand-o in rolul principal pe Ozana Oancea, actrita cu experienta in teatru, dar si in organizarea de festivaluri (a lucrat pentru festivalurile Transilvania si NexT), „Felicia, inainte de toate” spune povestea unei femei de 40 de ani, divortate si cu un copil, care s-a stabilit in Olanda, si care revine in fiecare an acasa pentru a-si revedea familia. Filmarile au loc in Romania, in aceasta toamna.