Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, câștigător al Premiului pentru Cel mai bun actor- Șerban Pavlu și pentru Cel mai bun regizor- Emanuel Pârvu la Festivalul de Film de la Sarajevo, ajunge în cinematografele din România începând de vineri, 24 noiembrie.

Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilorFoto: Poster

Lansarea filmului va fi însoțită de vernisajul unei expoziții de fotografie socială, vineri, 24 noiembrie la AFI Cotroceni, începând cu ora 18.30. Vernisajul va fi urmat de proiecția filmului.

Inspirați de film, patru dintre cei mai talentați fotografi români- Vlad Eftenie, Cristian Șuțu, Cătălin Olteanu și Edi Enache- au fost invitați să realizeze replici ale afișului filmului cu personaje reale- copii aflați în asistență maternală- asemeni Medei, eroina filmului.

Expoziția de fotografie intitulată Partea nu prea fericită de a avea un copilîn asistență maternală, care surprinde într-un mod emoționant relația specială creată între copii și asistentele maternale, va putea fi văzută de publicul larg la AFI Cotroceni, Oxford Street, până pe data de 9 decembrie.

Biletele, care asigură atât accesul la vernisajul expoziției de fotografie, cât și la proiecția filmului, sunt disponibile pe www.cinemacity.ro și la casieriile Cinema City din AFI Cotroceni.

Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor intră în distribuție în cinematografele din București și din alte 14 orașe, într-un număr total de 27 de săli: București (Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Grand Cinema&More, Cinema Elvire Popesco, Cinema PRO, Muzeul Țăranului Român, Happy Cinema, Cinema Europa, Cinemateca Eforie, Cinema Union), Arad (Cinema Arta), Bacău (Cinema City), Bârlad (Cityplex Victoria), Botoșani (Cinema Unirea), Brașov (Cinema One, Cinemateca Patria Brasov), Buzău (Happy Cinema), Cluj-Napoca (Cinema City Iulius Mall, Cinema Florin Piersic), Constanța (Cityplex Tomis), Craiova (Cinema Patria), Iași (Cinema Ateneu), Piatra Neamț (Cinema Dacia), Sibiu (Habitus), Timișoara (Cinema City Timișoara Shopping City, Cinema Timiș), Târgu-Mureș (Cinema Arta).

Regizorul Emanuel Pârvu și o parte din echipa filmului vor fi prezenți la urmatoarele proiecții speciale:

- vineri, 24 noiembrie la Cinema City din cadrul AFI Cotroceni, de la ora 18.30;

- sâmbătă, 25 noiembrie, la Grand Cinema&More din cadrul Băneasa Shopping City, de la ora 19.00;

- duminică, 26 noiembrie, la Cinema Florin Piersic, Cluj, de la ora 19.00;

- luni, 27 noiembrie, la Cinema Ateneu din Iași, de la ora 19.00;

- marți, 28 noiembrie, la Cinema City Bacău, de la ora 19.00;

- miercuri, 29 noiembrie, la Cinema Muzeul Țăranului, de la ora 19.30;

- joi, 30 noiembrie, la Cinema One Brașov, de la ora 19.00.

Filmul Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor spune povestea lui Doru, un tăietor de lemne rămas văduv de o săptămână. Doru știe că va trebui să o ducă înapoi la orfelinat pe Meda, fetița pe care au avut-o timp de opt ani în asistență maternală. Ca să o păstreze pe Meda acasă și să poată depune el dosarul pentru asistență maternală, Doru trebuie să facă rost de bani. Însă într-o localitate izolată, unde doar mersul la tăiat de lemne și vânzarea vacilor pot aduce bani legal, Doru este forțat să accepte, după ce a încercat tot ce este omenește posibil, să participe la o acțiune de braconaj.

Din distributia filmului fac parte: Șerban Pavlu, Ana Radu, Adrian Titieni, Florin Zamfirescu, Vlad Corbeanu, Radu Zetu, Costel Cașcaval, Dan Aștilean, Mihai Dinvale, Rodica Negrea, Lucian Ifrim, Codin Maticiuc, Ioana Abur, Lucian Ghimiși, Gabriel Radu.

Filmul este produs și distribuit de Asociația FAMart. Co-produs de Dan Chișu, prin DaKINO Productions și Dorin Mirea, prin Ceramus Film.