O expozitie de fotografie si cea de-a doua editie a festivalului care ofera publicului cele mai bune filme prezentate la Cannes sunt evenimentele care vor marca vineri deschiderea primului cinematograf de stat de dupa 1990 din Iasi, potrivit Agerpres.

Ideea deschiderii noii sali de proiectie la Ateneul din Iasi a fost sustinuta, ani de zile, si de organizatorii "Serilor Filmului Romanesc" (SRF), un festival dedicat in exclusivitate filmului de la noi din tara. Expozitia de fotografie "SRF Infinit", care va fi deschisa la inaugurarea cinematografului, este practic o reiterare a celei de-a opta editii a evenimentului cultural, care a avut loc in luna mai a acestui an la Iasi.

"Expozitia va marca un moment important, pe care noi il aveam ca obiectiv inca de la prima editie a SFR, in 2010. Ne doream atunci sa tragem un semnal de alarma in ceea ce priveste salile de cinema de stat din Iasi, sa facem autoritatile sa inteleaga ca avem nevoie de marele ecran pentru filmul romanesc, pentru filmul de arta, de autor, care nu intra in salile de tip multiplex. Acum inauguram la Ateneu primul cinematograf de stat de dupa 1990, ceea ce este si o realizare a echipei SFR, prin tot ceea ce face prin fiecare editie. Ne-a ajutat mult in acest sens si regizorul Cristian Mungiu, pe care l-am avut ca invitat special la editia a opta si ne bucura ca autoritatile si Ateneul sustin o cauza care va aduce un plus Iasiului si vietii culturale de aici", a declarat directorul Festivalului SFR Iasi, Andrei Giurgia, printr-un comunicat de presa transmis Agerpres.