Cea de-a doua editie FILM+, un laborator de lucru, consultanta si sprijin pentru realizatorii de scurtmetraj independent, este in desfasurare cu 15 proiecte selectate. Proiectele care fac parte din FILM+ in acest an sunt "Creierul nu trebuie sa stie c-a fost operat" - Dorin Moldoveanu, "Dedesubt" - Radu Romaniuc, "Draga Mos Craciun" - Bogdan Iliesiu, "O sonatina dorintei" - Vera Suratel, "Ecran Albastru" - Catalin Moise, "Botezati in noroi" - Teo Zaharia, "The good flirt" - Iulian Stanciu & Laurentiu Gligor , "Contact" - Sinziana Bucura Nicola, "Lectia de playback" - Jean-Lorin Sterian, "Oracol" - Gratiela Badescu, "Ionut si Calin" - Sorin Poama, "Vanatoarea" - Germain Kanda, "Doar o privire" (titlu in lucru) - Razvan Dutchevici, "Drum bun, taticule" - Bianca Sescu si "Sindrom" - Elias Ferkin. Mai multe detalii despre fiecare proiect in parte se afla pe site-ul FILM+.

Cele mai multe proiecte sunt scurtmetraje de fictiune, insa in acest an au fost selectate in laborator si o animatie, precum si doua proiecte din zona de video art si experimental.

In functie de stadiul in care se afla, proiectele primesc consultanta in dezvoltarea scenariului, sprijin pentru filmare (echipament, locatii, intregirea echipei de filmare, indrumare regie sau imagine etc.) sau pentru post-productie (imagine, sunet, montaj).

Pentru a sustine proiectele din laborator, FILM+ a antamat o serie de indrumatori si parteneri care lucreaza cu fiecare proiect, tinand cont de nevoile sale specifice. Paul Negoescu indruma proiectele cu feedback si consultanta pentru scenariu, dezvoltare si productie, Tudor Jurgiu este din nou in echipa FILM+ ca tutore de scenaristica, Ana Draghici asigura consultanta in imagine, iar Livia Radulescu ofera consultanta in productie pentru unii dintre participanti. P

artenerii de la Playtime Post, Dragos Apetri si Gabi Basalici, sustin patru proiecte atat prin consultanta pe partea de editare video, cat si prin sprijin tehnic. Digital Cube asigura servicii de post-productie imagine pentru un proiect, Cristiana Apostol de la Aesir Studio ofera sprijin tehnic pentru efecte speciale, iar Lucian Iordan, din nou in echipa FILM+, va sprijini mai multe proiecte in etapele de post-productie imagine, colorizare si DCP.

De asemenea, partenerii de la deFilm, Videolink si Axel Film sustin proiectele care se afla in filmare cu echipamente si cosultanta tehnica, deFilm ajutand o parte dintre ele cu consultanta in productie si distributie. A doua editie a proiectului FILM+ a fost demarata la inceputul lunii septembrie, cand 15 proiecte au fost slelectate dintr-un total de 57 de aplicatii primite.

Mai multe informatii:

http://film-plus.ro

www.facebook.com/laboratorfilmplus