Palme d'Or, Grand Prix, Premiul de regie, Premiul pentru scenariu si cel mai bun actor sau Camera d'Or sunt printre cele mai importante distinctii acordate de Festivalul de la Cannes iar filmele recompensate cu acestea in 2017 vor fi difuzate in premiera in Romania la cea de-a 8-a editie a Les Films de Cannes a Bucarest, care se va desfasura intre 13 si 22 octombrie. Biletele pentru cea de-a opta editie a Les Films de Cannes a Bucarest vor fi puse in vanzare saptamana aceasta pe Eventbook.ro si in reteaua Eventbook, anunta organizatorii.

The BeguiledFoto: filmedefestival.ro

120 Battements par minute cunoscut si ca BPM, realizat de regizorul francez de origine marocana Robin Campillo, este castigatorul Grand Prix-ului de anul acesta, Campillo fiind ovationat la Cannes minute intregi dupa anuntul acordarii premiului. Filmul a fost vandut in aproape 40 de tari, iar in Romania va fi proiectat in premiera la Les Films de Cannes a Bucarest, urmand sa fie distribuit in cinematografe de Voodo Films.

Detinatoare a unui Oscar pentru scenariul Lost in Translation, Sofia Coppola si-a adaugat anul acesta in palmares Premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes pentru drama The Beguiled. Actiunea plasata in timpul Razboiului Civil din Statele Unite, le are in rolurile principale pe Nicole Kidman, Kirsten Dunst si Elle Fanning, a caror existenta izolata de restul lumii intr-un internat de fete din Virginia, este bulversata de aparitia caporalului unionist McBurney, Collin Farrell, caruia ii ofera refugiu si ii ingrijesc ranile.

You Were Never Really Here, de Lynne Ramsay a fost recompensat la Cannes atat cu Premiul pentru scenariu cat si cu cel pentru interpretare masculina, primit de Joaquin Phoenix. Intr-un rol care aminteste de Travis Bickle interpretat de Robert De Niro in povestea lui Martin Scosese, Phoenix este un fost agent FBI, taciturn si brutal, care incearca sa o recupereze pe Nina (Ekaterina Samsonov) fiica adolescenta a unui politician, aparent rapita, folosindu-se de arma lui preferata, un ciocan.

Tot din competitia oficiala vor fi prezentate in premiera in Romania si castigatorul Palme D'Or, The Square, in regia lui Ruben Ostlund dar si Premiul Juriului, drama Loveless in regia lui Andrey Zvyagintsev, autorul unor lungmetraje precum Leviathan (Cel mai bun scenariu, Cannes 2014/ nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain) sau Elena (Premiul special al Juriului Un Certain Regards, Cannes 2011).

Biletele pentru cea de-a opta editie a Les Films de Cannes a Bucarest vor fi puse in vanzare saptamana aceasta pe Eventbook.ro si in reteaua Eventbook. Programul complet al festivalului aici.