Actorul Victor Rebegiuc, care a interpretat rolul in principal in ecranizarea romanului Morometii, afirma ca are toata increderea in Horatiu Malaele, care va prelua rolul in Morometii 2, pentru ca acestuia "nimic nu-i sta in cale" si "este cel mai bun". Pentru Malaele, are si un sfat: "Trage adanc in piept aerul casei aceleia si da-i bataie!", referindu-se la faptul ca o parte a filmarilor vor fi facute in casa din satul Talpa, din judetul Teleorman, in care a fost turnata si prma pelicula, potrivit news.ro.

Horatiu MalaeleFoto: Facebook / Morometii 2

"In afara de Stere Gulea, nimeni altcineva nu credea ca-l voi putea juca pe Moromete. Nici macar eu. Asa ca eu am toata increderea in Horatiu, nimic nu-i sta in cale, e cel mai bun! Cu Dumnezeu inainte! Sper sa-l pot imbratisa din toata inima la premiera filmului. Oricum, Hora, trage adanc in piept aerul casei aceleia si da-i bataie! N-are cum sa fie altfel! BAFTA!", a scris Victor Rebengiuc pe Facebook.

Continuarea filmului "Morometii", in regia lui Stere Gulea, cu Horatiu Malaele in rolul principal si actori precum Dana Dogaru, Oana Pellea, Gheorghe Visu si George Mihaita in distributie, va avea premiera pe 9 noiembrie 2018, filmarile urmand sa inceapa in a doua jumatate a lunii septembrie, o parte dintre acestea fiind programate in aceeasi casa si in acelasi sat in care a fost turnata si prima pelicula, in vara anului 1985, in Talpa, din judetul Teleorman.

Personajele lui Marin Preda se vor intoarce pe marele ecran sub regia aceluiasi cineast si surprinse de camera directorului de imagine Vivi Dragan Vasile, informeaza Libra Film Productions.

Satul Talpa, in care vor avea loc filmarile, se afla la 45 de kilometri de Alexandria si la doar cativa kilometri de Silistea-Gumesti, satul natal al scriitorului Marin Preda. Partea de productie va fi una complexa, echipa filmului fiind in pregatiri de mai mult de un an: casa Morometilor a fost refacuta de scenograful Cristian Niculescu dupa schitele si imaginile celei vechi, iar centrul satului va fi recreat de la zero. Scene importante vor fi turnate la Bucuresti, in noiembrie, iar alte cateva la Slatina.