Mireille Darc "a fost femeia vietii mele" si "fara ea, pot sa ma duc si eu", a declarat legendarul actor francez Alain Delon, intr-un interviu pentru Paris Match, dupa moartea acestei actrite emblematice pentru anii 1960-70, scrie AFP.

Mireille Darc si Alain DelonFoto: Captura YouTube

Mireille Darc a murit in noaptea de duminica spre luni, la Paris, la 79 de ani.

"Astazi, prefer sa am varsta pe care o am mai degraba decat 40 de ani. Nu as mai avea multi ani de trait fara ea, multi ani de suferit (...). Fara ea, pot pleca si eu", a spus actorul, in varsta de 81 de ani, in acest interviu care va fi publicat joi si din care saptamanalul a publicat extrase.

"Ea a fost femeia vietii mele", a marturisit Alain Delon. "Am fost atat de fericiti impreuna (...). A fost jumatatea mea. Nu ne puneam intrebari, ne completam".

"Imi spun acum ca nu mai sufera. Cei care sufera sunt cei care raman. Asta imi face atat de mult rau! Merita atat de mult sa traiasca...", a adaugat Alain Delon.

Actrita a format cu Alain Delon un cuplu foarte la moda timp de circa 15 ani, dupa ce s-au intalnit la filmarea lui "Jeff" (1968). Cei s-au reintalnit pe platou in 2007 pentru a juca in "Sur la route de Madison" la teatrul Marigny.

Mireille Darc, supranumita "Marea lacusta" dupa filmul cu acelasi nume, din 1966, a cucerit rapid publicul cu alura sa baietoasa de vampa dezinvolta.

A jucat, printre altele, in 1972, in comedia "Marele blond cu un pantof negru", cu Pierre Richard. Actrita era comparata atunci cu Brigitte Bardot si chiar cu Marilyn Monroe.

A jucat cu Alain Delon in mai multe filme, printre care "Borsalino".

Actrita va fi inmormantata vineri.