Popularul serial "Game of Thrones" a incheiat cel de-al 7-lea si penultim sezon cu un episod care a batut recordul de audienta, fiind vizionat de 16,5 milioane de telespectatori in SUA, potrivit Agerpres. Acest numar include atat difuzarea duminica a episodului cat si vizionarile de a doua zi de dimineata si din serviciul de "streaming" (online).

Daenerys din Game of ThronesFoto: Pinterest

Capitolul intitulat "The Dragon and The Wolf", cu o durata de 81 de minute, a reunit in fata micilor ecrane 12,1 milioane de persoane la difuzarea sa de postul de televeziune HBO, reprezentand cu 36 % mai mult decat cifrele de audienta obtinute de ultimul episod al precedentului sezon, care a avut 8,9 milioane de telespectatori.

A depasit ca audienta si episodul 5 al actualului sezon intitulat 'Eastwatch', care stabilise ultimul record al serialului 'Game of Thrones' de 10,7 milioane de telespectatori.

Acest sezon a stabilit recorduri de audienta aproape saptamanal, incepand cu revenirea din 16 iulie, care a avut peste 16 milioane de spectatori pe multiple platforme in noaptea premierei. Audienta pentru postul de televiziune HBO a fost fara precedent, un record de 10,7 milioane de spectatori urmarind serialul live, cu doua saptamani inainte de a fi difuzat episodul final al acestui sezon, noteaza News.ro.

"Game of Thrones" a inregistrat aceste audiente in ciuda faptului ca, intre altele, un atac asupra serverelor HBO si o greseala a HBO Spania au dus la publicarea unor scenarii si unor episoade din acest sezon, inainte de lansarea oficiala. Audienta serialului "Game of Thrones" a crescut la fiecare sezon. Serialul se va incheia cu cel de-al optulea sezon, care va avea sase episoade, cu unul mai putin decat cel de-al saptelea sezon.