Serialul de televiziune "Comrade Detective" (Tovarășe milițian) produs de catre compania Americana A24 (Channing Tatum) pentru platforma Amazon Prime va avea premiera mondiala pe 4 august. Serialul, o parodie despre viața de polițist în regimul comunist din România anilor '80 va fi disponibil pentru inceput doar in SUA, Marea Britanie, Australia si Noua Zeelanda, anunta Castel Film.

Florin Piersic jr in Comrade DetectiveFoto: Castel Film

Acest serial este unic pentru Romania pentru ca pe langa faptul ca actiunea este localizata in Romania anilor ’80, are o distributie exclusiv romaneasca si este interpretat in limba romana. In rolurile principale joaca Florin Piersic Jr si Corneliu Ulici care sunt dublati de celebri actori americani Channing Tatum si respectiv Joseph Gordon-Levitt. Cei doi actori romani impreuna cu Olivia Nita, care fac roluri memorabile in acest serial, vor lua parte zilele acestea la lansarea serialului in SUA alaturi de producatorii romani Vlad Paunescu (Castel Film) si Cristi Bostanescu (Castel Film).

Din distributia serialului Comrade Detective fac parte:

Florin Piersic Jr - Gregor Anghel

Corneliu Ulici – Iosif Baciu

Olivia Nita – Jane

Adrian Paduraru – capitanul Covaci

Diana Vladu – Sonia Baciu

Ion Grosu – Stan

Cristian Popa – Nikita Ionescu

Special guest: Irina Margareta Nistor

Echipa care a realizat acest serial are in componenta pe:

Rhys Thomas – regizor

Sam Goldie – director de imagine

Dan Toader – Scenograf

Oana Paunescu si Ana Cucu – Designer Costume

Liliana Toma – Casting

Dana Busoiu – Machiaj

Adelina Handuri – Coafura

Dragos Stanomir C.S.A. – Inginer sunet

Dialogurile in limba romana – Ovidiu Niculescu

Filmarile au avut loc in perioada noiembrie – decembrie 2016 in studiourile Castel Film din Izvorani dar si in locatii din Bucuresti.

În anii ‘80, guvernul român a creat cel mai popular şi mai longeviv serial, “Tovarasul Detectiv”, o producţie poliţistă care nu doar că-i distra pe cetăţeni, ci promova şi valorile comuniste şi naţionaliste. Primul sezon al producţiei îi prezintă pe detectivi Gregor Anghel şi Iosif Baciu investigând moartea colegului lor Nikita Ionesco şi, în acelaşi timp, dezvăluind un complot subversiv de distrugere a ţării, alimentat de cel mai mare duşman: capitalismul.