Actrita de origine italiana Elsa Martinelli, care a colaborat de-a lungul carierei cu regizori precum Orson Wells, Howard Hawks, Mario Monicelli, a murit sambata, la varsta de 82 de ani, scrie News.ro, citand cotidianul La Repubblica. Elsa Martinelli i-a avut ca parteneri pe Marcello Mastroianni, Robert Mitchum sau John Wayne.

S-a casatorit in 1957 cu contele Franco Mancinelli Scotti di San Vito si au avut o fiica, Cristiana, si ea actrita. In 1968 s-a recasatorit cu fotograful si designerul Willy Rizzo.

Elsa Martinelli s-a nascut Elsa Tia in Grosseto, Toscana, inainte ca familia sa sa se mute la Roma.

Actrita a fost descoperita in 1953 de creatorul de moda Robert Capucci, care a lansat-o in lumea modei. A devenit model si a inceput sa joace mici roluri in filme.

Elsa Martinelli este cunoscuta pentru rolul din filmul "Rosu si Negru" din 1954 si din "The Indian Fighter", din anul urmator, in care a jucat alaturi de Kirk Douglas.

In 1956, ea a castigat Ursul de Argint pentru cea mai buna actrita la Festivalul International de Film de la Berlin, pentru rolul din filmul lui Mario Monicelli, "Donatella". In anii 50-60 si-a petrecut timpul intre Europa si Statele Unite.

Ceremonia de inmormantare va avea loc la Roma, marti, in biserica Santa Maria del Popolo.