Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL vă invită vineri, 7 iulie, ora 20.00, la ARCUB, la proiecția specială a filmului Chronic, în regia lui Michel Franco.

Pre-ANONIMUL: Proiectie speciala CHRONICFoto: Anonimul IFF

Proiecția anunță invitatul special al Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL- regizorul mexican Michel Franco, câștigător al Premiului Juriului Un Certain Regard Cannes 2017 pentru filmul April’s Daughter, al Premiului pentru Scenariu la Cannes 2015 pentru filmul Chronic și al Premiului Un Certain Regard Cannes 2012 pentru filmul Despues de Lucia.

Michel Franco va primi în cadrul Galei de Deschidere a Festivalului Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale.

Întreaga sa filmografie, în calitate de regizor, dar și de producător, va fi prezentată publicului în Deltă, iar proiecțiile filmelor sale vor fi urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri.

ANONIMUL 14 va avea loc în perioada 7- 13 august 2017, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

CHRONIC spune povestea lui David (Tim Roth), un asistent care lucrează cu pacienți aflați în fază terminală. El are nevoie de fiecare pacient în parte, așa cum aceștia au nevoie de el. De mulți ani, David poartă pe umerii săi povara vinovăției și a remușcării, care a devenit de nesuportat, așa încât el trebuie să-și înfrunte trecutul pentru a se putea vindeca.

Biletele pentru proiecția specială CHRONIC sunt disponibile online pe www.eventbook.ro, la prețul de 15 RON.

Festivalul ANONIMUL s-a bucurat de-a lungul anilor de participarea unor nume sonore precum regizorii Park Chan-wook, Istvan Szabo, Nuri Bilge Ceylan, Peter Greenaway, Ken Loach, Krzysztof Zanussi, producătorii Marina Grasic (CRASH- Premiul Oscar 2006 pentru Cel mai bun film), Emmanuel Benbihy (producătorul seriei CITIES OF LOVE- PARIS, JE T’AIME, NEW YORK, I LOVE YOU), Matthew Cooke (nominalizat în 2007 la Premiile Oscar pentru Cel mai bun film documentar, DELIVER US FROM EVIL).

În fiecare an la ANONIMUL, nopțile de proiecție au debutat cu live performance-uri precum „Songs for Andy Warhol’s Screen Tests”- Lucian Ban, Sorin Romanescu, Silent Strike și Dan Basu, „Tarkovsky Redux- like spirit without a shadow”- Lucian Ban, Silent Strike, Dan Basu și Mat Maneri, violist american nominalizat la Premiul Grammy pentru Cel mai bun album de muzică alternativă în 2006; „ND Tango”- Marcelo Nisinman, Adrian Fioramonti, Winfried Holzenkamp și Andu Dumitrescu (visual transcript) și concerte susținute de Șuie Paparude, Robin and the Backstabbers, Luiza Zan, Nightlosers, VUNK, DJ Gojira și mulți alții.

Peste 4000 de cinefili se întâlnesc în fiecare an la Festival și, din 2009, votează și hotărăsc astfel câștigătorii Festivalului ANONIMUL atât pentru Competiția de Scurtmetraj Românesc și Internațional, cât și pentru Competiția de Lungmetraj.