Filme UrbanEye in Gradina Casei Universitarilor

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 28 iunie 2017, 14:12

UrbanEye la Anuala 2017
Foto: Afis
Începând de astăzi până vineri, UrbanEye proiectează documentare în premieră, despre orașe și arhitecți. Cinci filme inspirate din tema Anualei de Arhitectură – resurse: construind responsabil – vor fi proiectate de UrbanEye în Grădina Casei Universitarilor din București în serile de 28, 29 și 30 iunie de la ora 21:30: Dabbawala. The Lunchbox Miracle (2008 | 52 min | Anglia), Francis Kéré. An Architect Between (2016 | 20 min | Elveția, Burkina Faso), Design That Heals (2016 | 24 min | USA), Double Story Shacks. Four vignettes (2016 | 27 min | Elveția) și Diller Scofidio + Renfro: Reimagining Lincoln Center and the High Line (2012 | 54 min | USA). Intrarea publicului este liberă.

Primul film proiectat, Dabbawala. The Lunchbox Miracle, spune povestea haosului perfect organizat al dabbawalas - curierii de mâncare din Mumbai (Bombay) - care e un miracol economic: într-o metropolă cu 20 de milioane de oameni, 5.000 de dabbawalas livrează la timp 200.000 de prânzuri zilnic în conserve colorate și doar una din 16 milioane de cutii se pierde. Containerele de mâncare sunt mânuite de zeci de palme și călătoresc mulți kilometri: pe bicicletă, tren, pe jos sau pe capete. E un mecanism extrem de simplu, dar foarte eficient, cel mai bun sistem logistic informal de distribuție din lume!

Joi e seara scurtmetrajelor:

Francis Kéré. An Architect Between vorbește despre niște creații care sunt în prim-planul unei schimbări de paradigmă în design, în care implicarea comunității și resurselor locale sunt esențiale. Arhitectul e renumit la nivel global pentru felul în care a folosit arhitectura pentru a îmbunătăți medii sociale, economice și politice în țara nativă, Burkina Faso, dar și în multe altele. Kéré urmărește să găsească soluții la problema sărăciei și încălzirii globale, folosind un mix de low-tech și high design, lucrând în parteneriat cu comunitățile pentru care construiește. Acest film documentează câteva proiecte construite de Kéré în ultimii 15 ani.

Design That Heals urmărește ce s-a întâmplat în Haiti după cutremurul devastator din 2010, când infrastructura a fost grav afectată, ducând la apariția uneia dintre cele mai mari epidemii de holeră din istoria recentă. Filmul arată cum creare unui centru de tratament, cu un design de calitate, a contribuit semnificativ la stoparea epidemiei. Totodată sunt chestionate problemele structurale și sociale care au dus la declanșarea cazurilor de holeră.

Double Story Shacks. Four vignettes - la periferia orașului Cape Town, din Africa de Sud, casele cu două etaje sunt rare. Momentan, țara are un deficit de 2.5 millioane de locuințe, un număr care crește din cauza acțiunilor guvernamentale lente și a sărăciei. Din lipsa spațiului și a resurselor, câțiva locuitori reușesc să experimenteze pe cont propriu, creând locuințe cu două etaje. Acestea sunt 4 dintre poveștile lor.

Seria de filme se încheie vineri cu Diller Scofidio + Renfro: Reimagining Lincoln Center and the High Line, un documentar care oferă o perspectivă nouă asupra procesului unic de reimaginare a identității publice a 2 mari spații urbane din New York, realizate de către Diller Scofidio + Renfro: reutilizarea “High Line”, și revitalizarea și extinderea “Lincoln Center for the Performing Arts”. Reutilizarea acestor structuri existente în folosul orașului este exemplară.

Casa Universitarilor se află pe strada Strada Dionisie Lupu nr. 46 (lângă Grădina Icoanei).


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

355 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri