În perioada 18-24 iunie 2017 va avea loc, la Cinemateca din Tel Aviv, cea de-a XXXI-a ediţie a Festivalului Internațional de Film Studențesc. În cadrul acestui eveniment, scurtmetrajul românesc O noapte în Tokoriki (România, 2016, 18 min.), regia Roxana Stroe, a fost selectat pentru a fi proiectat în cadrul competiției internaționale. Proiecția filmului românesc va avea loc în data de 20 iunie, la Cinemateca din Tel Aviv.

O noapte in Tokoriki, regia Roxana StroeFoto: Afis

Subiectul filmului O noapte în Tokoriki e construit în jurul petrecerii de majorat a Geaninei. Se lasă seara și e agitație mare în Tokoriki, discoteca din sat. Luminile de neon se aprind la geam, sala este decorată cu baloane, părinții Geaninei își ocupă regulamentar locurile la masă, DJ-ul comunei își pregătește playlist-ul cu hituri, iar Geanina își așteaptă invitații. Curând, discoteca se animă, iar tinerii se dezlănțuie pe ringul de dans. Însă Alin pare preocupat de ceva...ochii îi sclipesc de fiecare dată când întâlnește privirea Geaninei, lucru care nu trece neobservat de prietenul ei. În final Geanina va avea parte de o mare surpriză, pe care nimeni nu o va uita prea curând.

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv sprijină participarea regizoarei Roxana Stroe şi a distribuitoarei filmului O noapte în Tokoriki, Gabriela Suciu, la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv. Roxana Stroe și Gabriela Suciu vor reprezenta pelicula în cadrul Festivalului, vor participa la sesiunea de Q&A de după proiecția filmului românesc, precum și la alte proiecţii de film, întâlniri și masterclass-uri oferite de specialişti în domeniu.

Regizor şi scenarist, Roxana Stroe este absolventă a secției Regie de film şi TV a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, promoția 2013, cu un master în Arta Regiei de Film la UNATC. A regizat până acum următoarele scurtmetraje: Plante perene (2013, Premiul Criticii, CineMAiubit), Black Friday (2015, Premiul ZFR pentru cel mai bun scurtmetraj românesc la Transilvania Film Festival; Premiul pentru regie la Hyperion StudFest; Premiul pentru cel mai bun film studențesc la Indie IPIFF) şi O noapte în Tokoriki (2016, Premiul special la Berlinale Generation 14plus; Premiul Zilele Filmului Românesc – scurtmetraj la TIFF; Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc la Festivalul Anonimul).