Brasoveanul Ioan Boieriu este primul roman care a cistigat, alaturi de echipa sa, un premiu Oscar. Ioan Boeriu este directorul tehnic de efecte speciale a filmului "Cartea Junglei", premiata cu Oscarul pentru "Cele mai bune efecte vizuale", scrie Monitorul Expres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Si am cistigat premiul Oscar pentru 'Cele mai bune efecte vizuale' pentru 'Cartea Junglei'. Sint mindru ca am lucrat la acest proiect. Felicitari tuturor celor implicati", a scris Boieriu pe pagina sa de Facebook, imediat dupa anuntarea castigatorului.

Potrivit publicatiei locale, Ioan Boieriu are 37 de ani, este casatorit cu o romanca, Andreea, si au impreuna o fetita.

A copilarit in cartierul Astra si a fost pasionat intotdeauna de calculatoare si arte vizuale, dupa cum povesteste unul dintre prietenii lui din copilarie.

Dupa ce a terminat liceul si Facultatea de Informatica din Brasov, s-a angajat la o firma din oras care se ocupa cu animatia pe computer, in special jocuri pe calculator, iar ulterior a plecat in Germania, apoi in Noua Zeelanda, unde a lucrat la una dintre cele mai importante companii de filme 3D.

Ioan Boieriu lucreaza in prezent la Scanline VFX din Vancouver, Canada.

Potrivit IMDB, a mai lucrat in echipat tehnica a productiilor "The Hobbit: The Desolation of Smaug", "The Hunger Games: Mockingjay - Part 2", "Ghostbusters si Independence Day: Resurgence".