Festivalul Internațional de Film DaKINO are loc în perioada 1-5 martie la Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului - Studioul Horia Bernea și ARCUB.

Festivalul aduce la București, în proiecții speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar:

20th CENTURY WOMEN, în regia lui Mike Mills

Cu: Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig

Nominalizat la Premiile Oscar 2017 pentru Cel mai bun scenariu original

Nominalizat la Globurile de Aur 2017 pentru Cea mai bună actriță- Annette Bening și pentru Cel mai bun film muzical sau de comedie

CAPTAIN FANTASTIC, în regia lui Matt Ross

Cu: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler

Nominalizat la Premiile Oscar, Globurile de Aur și premiile BAFTA 2017 pentru Cel mai bun actor în rol principal- Viggo Mortensen

Premiul pentru Regie, Un certain regard, Festivalul de Film de la Cannes 2016

HIDDEN FIGURES, în regia lui Theodore Melfi

Cu: Octavia Spencer, Taraji P. Henson, Kirsten Dunst, Kevin Costner

Nominalizat la Premiile Oscar 2017 pentru Cel mai bun film, Cea mai bună actriță în rol secundar- Octavia Spencer și Cel mai bun scenariu adaptat

La care se adaugă MANCHESTER BY THE SEA- filmul care deschide ediția din acest an, la rândul său cu 6 nominalizări la Premiile Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun actor în rol principal, Cel mai bun actor într-un rol secundar și Cea mai bună actriță într-un rol secundar.

Festivalul DaKINO prezintă de asemenea în premieră în România cel mai recent film al regizorului Ang Lee- BILLY LYNN’S LONG HALFTIME WALK, proiectat sâmbătă, 4 martie, de la ora 21.00 la ARCUB.

Proiecția-maraton TRAINSPOTTING va da posibilitatea cinefililor sa (re)vadă în proiecție consecutivă atât Trainspotting (1996), cât și T2 Trainspotting (2017), sâmbătă, 4 martie de la ora 16.00 la Cinema Muzeul Țăranului.

CERTAIN WOMEN, prezentat în proiecție unică în România, le aduce pe ecran pe Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart, într-un film care a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance 2016 și a fost prezentat apoi într-un număr record de festivaluri din întreaga lume.

Festivalul Internaţional de Film DaKINO prezintă atât câștigătorul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes 2016- I, DANIEL BLAKE în regia lui Ken Loach, cât și câștigătorul Ursului de Aur la Berlinale 2016- documentarul nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar, FIRE AT SEA, în regia lui Gianfranco Rosi.

Programul integral al Festivalului este disponibil pe site-ul http://www.dakinofestival.ro/

Biletele pot fi achiziționate de la casele de bilete ale sălilor de cinema sau de pe site-ul http://www.eventbook.ro

DaKINO 26 este organizat de Asociaţia FAMart și Fundația DaKINO, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și al Primăriei Municipiului București prin ARCUB.