Regizorul rus Andrei Koncealovski, al carui film, "Paradise", a fost premiat la Festivalul de la Venetia, si inclus pe lista scurta a peliculelor eligibile pentru o nominalizare la categoria "cel mai bun film strain" a premiilor Oscar 2017, vrea ca vanzarea de popcorn la proiectiile lungmetrajelor sale sa fie interzisa, anunta News.ro, citand The Hollywood Reporter.

"Filmele mele nu se adreseaza celor care mananca popcorn", a declarat Koncealovski, citat de agentia de presa rusa TASS. "Voi incerca sa ma asigur ca la proiectiile filmelor mele nu se va vinde popcorn", a adaugat el.

Drama "Paradise" va fi lansata in cinematografele din Rusia pe 19 ianuarie

Andrei Koncealovski este un vechi critic al "celor care mananca popcorn", despre care spune ca pot viziona doar filme de Hollywood, si nu pelicule serioase.

In urma cu doi ani, el a refuzat sa lanseze in cinematografe filmul "The Postman's White Nights", care, la fel ca "Paradise", i-a adus premiul pentru regie la Venetia.

El a afirmat atunci ca nu vrea ca lungmetrajul sau, pe care Rusia intentiona sa il propuna pentru o nominalizare la Oscar, sa fie vazut de spectatorii "Hollywood" in capetele carora "scartaie popcornul". Koncealovski, care a lucrat in anii 1980 la Hollywood, a devenit un critic feroce al industriei americane de film.

Anul acesta, Koncealovski nu a mai protestat, iar Rusia a propus "Paradise", care se afla acum pe lista scurta alaturi de "Tanna"(Australia), regizat de Bentley Dean si Martin Butler, "It's Only the End of the World" (Canada), regizat de Xavier Dolan, "Land of Mine" (Danemarca), regizat de Martin Zandvliet, "Toni Erdmann" (Germania), in regia lui Maren Ade, "The Salesman" (Iran), in regia lui Asghar Farhadi, "The King's Choice" (Norvegia), regizat de Erik Poppe, "A Man Called Ove" (Suedia), regizat de Hannes Holm, si "My Life as a Zucchini" (Elvetia), in regia lui Claude Barras.

Nominalizarile pentru categoriile premiilor Oscar vor fi anuntate pe 24 ianuarie 2017. Castigatorii tuturor categoriilor vor fi anuntati la cea de-a 89-a gala de decernare a premiilor, ce va avea loc pe 26 februarie 2017.