Planeta Petrila, regia Andrei Dascalescu, in competitia Festivalului international al filmului documentar de la Amsterdam IDFA

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 17 noiembrie 2016, 12:23

Planeta Petrila
Foto: Poster
Regizorul Andrei Dascalescu va fi prezent cu filmul Planeta Petrila in competitia celui mai mare festival de film documentar din lume, Festivalul internațional al filmului documentar de la Amsterdam IDFA ce se desfasoara in perioada 16-27 noiembrie 2016.

Cel mai nou documentar semnat de regizorul Andrei Dăscălescu, Planeta Petrila se află în „Competiția oficială pentru primă apariție“ a festivalului, secțiune dedicată regizorilor aflați la primul sau la al doilea documentar. Pelicula va fi prezentată de regizor, de producătoarea filmului, Anamaria Antoci și de actorii Ion Barbu și Cătălin Cenușă, care după proiecție vor dialoga cu publicul. Andrei Dăscălescu a mai fost prezent în cadrul prestigiosului festival în 2008, când a câștigat „First Appearance Award“ pentru pelicula Constantin și Elena.ICR Bruxelles susține prezența la festival a regizorului Alexander Nanau și a producătoarei Bianca Oana cu noul documentar selectat la „forumul IDFA al pieței de co-producție și co-finanțare“. Realizatorul Alexandru Petru Bădeliță va prezenta documentarul I made you, I kill you în competiția „Documentare studențești“ și va dialoga cu publicul după proiecții.

„Petrila, o lume ce nu seamănă cu nicio așezare posibilă, cu nimic și nimeni de nicăieri…“ a fost scris pe un zid la intrarea în orașul minier Petrila, într-un moment în care principalul motor economic, mina de cărbune, se închide, aruncând comunitatea într-un declin ireversibil.

„M-am indrăgostit de Petrila și am început să filmez instinctiv încă de la prima vizită, în mai 2013”, declară regizorul Andrei Dăscălescu. „E un oraș al contrastelor: decrepit, cenușiu, fără viitor, dar cu tot mai multe spații ocupate de artă. M-am identificat cu ambele lupte ale personajelor principale. Am devenit și eu activist, am împrumutat din creativitatea artistului, am fost în subteran – dar și la bere – cu minerii. Am încercat să documentez cu haz, să obțin un film care să placă, să emoționeze dar și să ne inspire în a nu mai asista pasivi la nedreptăți, să ne instige la luptă pentru lucrurile în care credem“, mai adaugă Andrei Dăscălescu.

Potrivit ICR Bruxelles, documentarul Planeta Petrila va avea urmatoarele proiectii: sâmbătă, 19 noiembrie la 15:30 (Tuchinski 3) și 20:45 (Munt 09); duminică, 20 noiembrie la 20:15 (Tuchinski 6), marți 22 noiembrie la 15:15 (EYE Cinema 1), joi, 24 noiembrie la 15:30 (Munt 13) și sâmbătă 26 noiembrie la 13:15 (Munt 12);

Program proiecții I Made You I Kill You: joi, 17 noiembrie la 18:15 (Munt 12), vineri, 18 noiembrie la 14:30 (Munt 10), sâmbătă 19 noiembrie la 13:00 (Tuchinski 4) vineri, 25 noiembrie la 12:00 (Tuchinski 6)


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

624 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă