Actorul Jackie Chan va primi din partea Academiei americane de Film un premiu Oscar onorific pentru intreaga cariera cinematografica, in cadrul ceremoniei Governors Awards 2016, in care vor mai fi premiati regizorul de documentare Frederick Wiseman, editorul de film Anne V. Coates si directorul de casting Lynm Stalmaster, conform portalului The Wrap, citat deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dupa ce si-a facut debutul in lumea filmului la varsta de 8 ani, (Jackie) Chan s-a folosit de pregatirea pe care a facut-o de mic cu Opera din Beijing pentru a-si propulsa cariera la nivel international. El a jucat si de multe ori a scris scenariile, a regizat si a produs peste 30 de filme de arte martiale la Hong Kong, orasul sau de origine, fascinand audientele prin calitatile sale atletice exceptionale, curajoasele si inventivele sale cascadorii si uriasul sau farmec personal", conform comunicatului Academiei de Film care insoteste acest anunt.

"De la (filmul) 'Rumble in the Bronx', din 1996, Jackie Chan a cunoscut succesul international cu filme precum 'Rush Hour', 'Shanghai Noon', 'Shanghai Knights', 'Around the World in 80 Days', 'The Karate Kid' sau 'Kung Fu Panda'", se mai precizeaza in comunicat.

Laureatii vor fi premiati cu ocazia Galei anuale Governors Awards ce se va desfasura la 12 noiembrie la Los Angeles.