"Vara s-a sfarsit", regizat de Radu Potcoava, la Festivalul International de Film de la Montreal 2016

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 1 septembrie 2016, 11:05

VARA S-A SFARSIT: Dan Hurduc, Crina Tofan si Nicholas Bohor
Foto: Icon Production
Filmul românesc "Vara s-a sfârșit" / "Summer's Over", regizat de Radu Potcoavă și produs de ICONproduction, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Cinema City (2016, 105 min, filmat în Cernavodă, România), participa în competiția mondială din cadrul celei de a 40-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Montréal (FFM), care are loc în perioada 25 august - 5 septembrie 2016.

Scopul declarat al Festivalului este "de a încuraja diversitatea culturală, de a promova arta cinematografică de pe toate continentele prin stimularea dezvoltării unui cinema de calitate, de a face cunoscute filmele de autor și de inovație, de a descoperi și a încuraja noi talente, de a favoriza întâlniri între profesioniștii filmului din întreaga lume". FFM este singurul fesival competitiv din America de Nord recunoscut de FIAPF (Fédération internationale des associations de producteurs de films). Festivalul prezintă cca. 400 de filme, provenind din cca. 80 de țări, și cuprinde mai multe secțiuni, între care "World Competition" / "Competiția mondială" - în care va concura filmul lui Radu Potcoavă - reprezintă "vârful de lance" al Festivalului. Este secțiunea în care sunt incluse premierele internaționale și mondiale și la care se acordă cele mai importante premii ale Festivalului. Conform spuselor lui Serge Losique, Președintele FFM, Festivalul reprezintă evenimentul cultural din Québec care înregistrează cea mai mare acoperire mediatică în presa internațională.

"Vara s-a sfârșit", cel de-al treilea lungmetraj semnat de Radu Potcoavă, a avut premiera mondială în cadrul FFM în data de miercuri, 31 august 2016, la Cinéma Impérial.

Sinopsisul filmului: Atunci când Alex îl roagă pe Mircea să îl ajute să își însceneze răpirea pentru a-l pedepsi pe tatăl său, care nici anul acesta nu a venit în România să-l vadă, Mircea acceptă fără ezitare, nerealizând implicațiile pe care astfel de jocuri periculoase le pot avea.

La festival vor fi prezenți, pentru promovarea și proiecția de gală a filmului, regizorul Radu Potcoavă și cei doi actori principali, copii minori Nicholas Bohor (Mircea) și Dan Hurduc (Alex). Cu acest prilej, regizorul va susține o serie de prelegeri, iar echipa va participa la o sesiune de Q&A după proiecție.Din distribuție mai fac parte: Șerban Pavlu (Geo), Ofelia Popii (Elena), Dorian Boguță (Toader). Scenariu: Cristina Bîlea. Director de fotografie: Oleg Mutu. Montaj: Cătălin Cristuțiu. Sunet: Marius Obretin. Scenograf: Mălina Ionescu. Costume: Svetlana Mihăilescu. Producător: Velvet Moraru.

Regizorul și scriitorul Radu Cristian Potcoavă (n. 1978, București) a absolvit Facultatea de regie de film la Universitatea Hyperion din București (2001) și a urmat un program de specializare pentru scenariști la Binger FilmLab din Amsterdam (2006). Filmografia sa, ca regizor și scenarist, include: Mă cheamă Costin / My Name Is Costin (2015, Premiul Special al Juriului la Transylvania IFF 2016), Mesagerul / The Message (2015), Cuscrii / The In-Laws (2014, pe locul 3 în topul celor mai vizionate filme românești în 2014), Tatăl meu e cel mai tare / Daddy Rulz (2012, Mențiune Specială a Juriului la Sarajevo IFF 2012), Dănuț pleacă pe vapor / Tiger Danny (2008),  Aceeași gară pentru doi / The Same Station for Two (2001).


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Banca Transilvania

Startup ce finanteaza afacerile mici, lansat de Banca Transilvania. Povestea BT Mic si ce trebuie sa faca antreprenorii pentru a obtine banii

Grupul Financiar Banca Transilvania a lansat BT Mic, companie dedicata finantarii afacerilor mici, prin care vor fi acordate finantari antreprenorilor care au o cifra de afaceri anuala de pana la 1 milion de lei, indiferent de domeniul de activitate. Imprumuturile sunt oferite daca firmele au cel putin 3 luni de activitate economica.

447 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version