Cel mai nou lungmetraj semnat de Adrian Sitaru, "Fixeur", va fi prezentat in premiera mondiala pe 9 septembrie la Festivalul International de Film de la Toronto, informeaza un comunicat citat de Agerpres.

Pelicula, avand un scenariu semnat de Adrian si Claudia Silisteanu, va fi proiectata in programul Contemporary World Cinema, alaturi de alte 34 de productii, printre care 'Death in Sarajevo', filmul cu care Danis Tanovic a castigat in acest an Marele Premiu al Juriului la Berlinale.

Premiera mondiala va avea loc in prezenta regizorului Adrian Sitaru, a actorului Tudor Istodor, dar si a producatorului Anamaria Antoci. Prezenta echipei la Toronto International Film Festival este sustinuta de Institutul Cultural Roman.

Povestea filmului

"'Fixeur" spune povestea lui Radu, stagiar la biroul din Bucuresti al Agentiei France Presse, aspirant la un post de reporter. Oportunitatea realizarii unui subiect despre o prostituata minora repatriata din Franta ii da acestuia ocazia sa isi arate competentele.

Totusi, pe masura ce se apropie de scopul sau, Radu realizeaza ca inversunarea cu care intelege sa faca aceasta meserie este indoielnica, potrivit sursei citate.

Din distributie fac parte actorii Tudor Aaron Istodor, Mehdi Nebbou, Nicolas Wanczycki, Diana Spatarescu, Andreea Vasile, Adrian Titieni, Cristian Ilinca. ' 'Fixeur' este un film despre abuz si manipulare, dar si, poate chiar mai mult, un film despre dualitatea sistemului nostru de valori.

Lucrand la acest film, am realizat cat de mult, impulsionat de dorinta de a atinge perfectiunea, orbit de preceptul care ma autoriza sa pun arta inaintea vietii, mi-am abuzat cateodata actorii si colaboratorii. Sa te joci cu emotiile actorilor pentru singurul scop de a obtine reactii autentice in timpul filmarilor, sa minti echipa ca sa obtii efecte dramatice - acestea toate sunt semne clare ale manipularii', a declarat regizorul.

Imaginea a fost semnata de Adrian Silisteanu, montajul Mircea Olteanu, de sunet s-au ocupat Ioan Filip si Dan-Stefan Rucareanu, scenografia - Gina Calin, costume - Adina Bucur, producatori - Anamaria Antoci si Adrian Silisteanu, co-producator - Jean des Forets.

Filmul va mai putea fi vazut pe 10 si 14 septembrie, in prezentari pentru presa, dar si pe 11 si 17 septembrie. ''Fixeur'' va avea premiera de gala vineri, 9 septembrie, de la ora locala 21,30, proiectiile de presa fiind programate pe 10 septembrie de la ora 14,30 si pe 14 septembrie de la ora 11,00.

Lungmetrajul va putea fi vazut si pe 11 septembrie de la ora 13,45, dar si pe 17 septembrie, de la ora 18,00 (TIFF Bell Lightbox Cinema 3).

"Fixeur" este o productie 4 Proof Film (Romania), in co-productie cu Petit Film (Franta), realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Programul MEDIA al Uniunii Europene, Region Basse-Normandie, Centrul National al Cinematografiei Franta, Institutul Francez din Bucuresti si HBO Romania.