Filmul documentar de lungmetraj "Doar o rasuflare", de Monica Lazurean-Gorgan a luat Premiul pentru cel mai bun film documentar din competitia oficiala de documentare, "The Heart of Sarajevo", a Festivalului de Film International Sarajevo, care a avut loc in perioada 12-21 august 2016.

HotNews.roFoto: Hotnews

Doar o rasuflare exploreaza natura profund contradictorie a iubirii in viata de familie. Reprezentand atat o calatorie de initiere, cat si o parabola teologica, filmul devine martorul a sapte ani din viata familiei Sicrea, care locuieste intr-un sat din Romania, surprinzand, in imagini picturale, incercarile prin care trec Dobrin, Lia, sotia lui si cei 3 copii. Dobrin asteapta sa se intample o minune, care sa o faca pe Denisa, fiica lui cea mica, sa se ridice din scaunul cu rotile si sa poata merge. Pe masura ce copiii devin adulti, vedem cum legatura puternica a tatalui cu Dumnezeu influenteaza relatiile de familie.

Filmul este regizat si produs de Monica Lazurean-Gorgan.

"Acest film ne-a cucerit inima si mintea pentru ca a reusit sa aduca la viata cele mai importante calitati ale documentarului. In abordarea ei, regizoarea s-a dovedit a fi foarte riguroasa. Fata de personajele ei are atat compasiune, cat si umor si caldura si reuseste sa spuna o complexa poveste de iubire in limitele stramte ale cadrului familiei", motiveaza juriul.

A Mere Breath, trailer from MANIFEST FILM on Vimeo.