Sâmbătă, 13 august, a avut loc Gala de Închidere a celei de-a 13-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, în cadrul căreia publicul a hotărât câștigătorii:

Gregoire Verbeke- THE LAND OF THE ENLIGHTENED, regia Pieter-Jan De Pue- TROFEUL ANONIMUL 13Foto: Anonimul IFF

La secțiunea de scurtmetraj s-au decernat următoarele premii:

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin filmului EDEN HOSTEL, regia Gonzaga Manso (Spania), decernat în prezența regizorului.

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc filmului O NOAPTE ÎN TOKORIKI, regia Roxana Stroe.

Premiul Ovidiu Bose Paștină, oferit de Fundația Anonimul, pentru filmul HOPPTORNET/ TEN METER TOWER, regia Axel Danielson și Maximilien van Aertryck (Suedia).

În cadrul secțiunii de lungmetraj, Trofeul ANONIMUL 2016 s-a acordat filmului THE LAND OF THE ENLIGHTENED, în regia lui Pieter-Jan De Pue (Belgia). Trofeul a fost decernat în prezența asistentului de regie Gregoire Verbeke.

ANONIMUL 13 s-a desfăsurat în perioada 8- 14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Ediția a 13-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundația Anonimul și Asociația FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România, Consiliului Județean Tulcea și Autorității Naționale pentru Turism.