Sieranevada, in regia lui Cristi Puiu, va fi proiectat la ANONIMUL marti, 9 august, in deschiderea Serii Filmului Romanesc, in prezenta regizorului, a producatorului Anca Puiu si a unei parti din echipa.

Anonimul 13Foto: Afis festival

Actiunea filmului este plasata la trei zile de la atentatul din redactia publicatiei pariziene Charlie Hebdo si la patruzeci de zile de la moartea tatalui lui Lary. Acesta urmeaza sa isi petreaca ziua de sambata la comemorarea celui disparut. Intrunirea de familie nu se deruleaza insa conform asteptarilor: discutiile sunt aprinse si diferentele de opinii nu intarzie sa apara.

Cu Mimi Branescu, Judith State, Bogdan Dumitrache, Dana Dogaru, Sorin Medeleni si Ana Ciontea, Sieranevada va rula in cinematografele din Romania din 9 septembrie.

Cristi Puiu revine la ANONIMUL dupa participarea in cadrul Competitiei de scurtmetraj la prima editie a festivalului, in 2004, cu Un cartus de Kent si un packet de cafea (Ursul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj la Berlin 2004).

Pentru rolul din Un cartus de Kent si un packet de cafea, Victor Rebengiuc a primit in anul respectiv Premiul special al Juriului ANONIMUL.

CAINI, filmul de debut al lui Bogdan Mirica, va fi de asemenea proiectat la ANONIMUL in prezenta unei parti din echipa. Recompensat cu Premiul FIPRESCI pentru sectiunea Un Certain Regard la Cannes 2016, filmul urmareste povestea lui Roman, un tanar de la oras care ajunge intr-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gand sa vanda pamantul mostenit de la bunicul sau care a murit cu cateva luni in urma. In timp ce face demersurile pentru vanzarea mosiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare.

Cu Dragos Bucur, Gheorghe Visu si Vlad Ivanov, CAINI va rula pe marile ecrane din Romania din 23 septembrie.

Paul Negoescu revine la ANONIMUL cu cel de-al doilea sau lungmetraj: Doua lozuri, cu Dorian Boguta, Dragos Bucur si Alexandru Papadopol in rolurile principale. Filmul va fi lansat in cinematografe pe 7 octombrie.

Scurtmetrajele Ninel, regia Constantin Popescu, cu Florentina Tilea si Pali Vecsei si Oase pentru Otto, in regia lui Matei Lucaci-Grunberg, dupa un scenariu semnat de Lia Bugnar vor fi de asemenea proiectate in cadrul Serii Filmului Romanesc.

ANONIMUL 13 va prezenta si filme care au fost distribuite in cinematografele din Romania in acest an: ILEGITIM, in regia lui Adrian Sitaru, castigator al Premiul C.I.C.A.E la Berlin 2016; DUBLU, lungmetrajul de debut al regizoarei Catrinel Danaiata, proiectat in cadrul Competitiei East of the West la Festivalul International de Film de la Karlovy Vary si 03.BYPASS, in regia lui Nap Toader, cu Alexandru Potocean, Medeea Marinescu si Gabriel Spahiu in rolurile principale.

Coproductia romaneasca Miracolul din Tekir, regia Ruxandra Zenide, precum si 14 scurtmetraje romanesti au fost incluse in cadrul sectiunilor competitionale ale festivalului.

ANONIMUL 13 se va desfasura in perioada 8- 14 august, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Editia a 13-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul si Asociatia FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului National al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania, Consiliului Judetean Tulcea si Autoritatii Nationale pentru Turism.