Zilele acestea, iubitorii filmului românesc sunt așteptați nu numai la proiecțiile de la British Film Institute unde se desfășoară de mai multe săptămâni marea retrospectivă „Revoluție în realism”, ci și la Festivalul de Film East End, cel de-al doilea festival de film ca mărime din Londra și unul dintre cele mai originale, ca propunere de program, din întreaga Mare Britanie.

Lumea e a mea, regia Nicolae Constantin TanaseFoto: ICR Londra

In cadrul festivalului va fi prezentat, în premieră britanică, filmul „Lumea e a mea", în regia lui Nicolae Constantin Tănase. Tânărul regizor va fi prezent în 1 iulie în sala de proiecție a cunoscutului centru cultural din estul Londrei, Rich Mix, pentru a vorbi despre film și a răspunde la întrebările publicului.

„Lumea e a mea" este o dramă despre generația 2000, ce aduce în prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă ca oricare alta din Constanța. Larisa vrea multe de la viață: bani, valoare, influență, popularitate și respect. Fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obține, însă această lume în care imaginea și banii înseamnă totul nu se potrivește Larisei. Cu toate acestea, tânăra este pregătită să facă orice ca să câștige iubire, admirație și să-și transforme visele în realitate. Un film despre revolta unei generații pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook.

Filmul a fost prezentat în premieră mondială în 2015 la festivalul internațional de la Karlovy Vary, unde a obținut o mențiune specială, după care a circulat la numeroase festivaluri și a obținut premii precum cel mai bun debut la festivalul de film Transilvania (TIFF) sau la premiile Gopo.

Festivalul de Film East End (EEFF) a fost inagurat în anul 2000 și este unul dintre cele mai mari festivaluri de film din Marea Britanie. Acesta se desfășoară în mai multe locuri din estul Londrei, prezintă un program bogat și divers de premiere britanice și internaționale și atrage un public anual de peste 30.000 de spectatori. În 2016, EEFF are loc între 23 iunie și 3 iulie. ICR Londra este un partener al Festivalului încă din anul 2010.