Joi, 23 iunie a.c., de la ora 19:00, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române găzduieşte cea de a 24-a întâlnire din cadrul programului „Cinemateca pentru toţi”, susţinut de criticul, jurnalistul şi scriitorul Cristian Tudor Popescu. Este penultima întâlnire din stagiunea 2015-2016 a Cinematecii Române.

Proiectul „Cinemateca pentru toţi”, a cărei primă ediţie are drept temă „Cinema şi propagandă în istoria filmului românesc”, este organizat de Asociaţia EuRo Cinema şi Institutul Cultural Român. Ca de obicei, accesul publicului la această întâlnire este liber, în limita locurilor disponibile.

Noua prelegere din cadrul „Cinematecii pentru toţi” va aborda filmul de gen în cinematografia românească din perioada comunistă, concentrându-se asupra filmului de spionaj, reprezentat de titluri precum AGENTUL STRANIU (1974) de Savel Stiopul, REŢEAUA S (1980) de Virgil Calotescu şi CALCULATORUL MĂRTURISEŞTE (1982) de George Cornea.

„Cinemateca pentru toţi” este un proiect al Asociaţiei EuRo Cinema şi al Institutului Cultural Român, desfăşurat cu sprijinul Arhivei Naţionale de Filme – Cinemateca Română (partener principal). Iniţiat în octombrie 2015, programul „Cinemateca pentru toţi” s-a bucurat de un mare succes la publicul Cinematecii Eforie, astfel încât a fost extins. Ultima întâlnire din cadrul primei ediţii a acestui program va avea loc la Cinemateca Eforie pe 30 iunie, de la ora 19:00.