În data de 1 iunie 2016 va avea loc, la Varşovia, premiera cinematografică poloneză a filmului Comoara, peliculă cu care Corneliu Porumboiu a câştigat anul trecut, la Cannes, premiul Un Certain Talent. Filmul a intrat recent în portofoliul firmei de distribuție poloneze Gutek Film, cea mai importantă firmă de gen din Polonia. Comoara va rula oficial în cinematografele poloneze începând din 3 iunie, urmând a fi proiectat în toată țara.

Comoara, de Corneliu PorumboiuFoto: Poster

Institutul Cultural Român de la Varşovia este partener la evenimentul de lansare, gândit ca o sărbătoare a culturii și artei cinematografice românești și organizat la Cinematograful de Artă Muranów, din capitala poloneză.

Gutek Film este un vechi partener al ICR Varșovia și un promotor de calibru al filmului românesc în Polonia. Firma organizează și cea mai amplă manifestare cinematografică din Polonia, Festivalul Internațional de Film „T-Mobile Nowe Horyzonty” de la Wrocław, care, prin filme și creatori, va avea în programul din acest an o componentă românească puternică.