Astra Film Festival te provoaca la o proba de creativitate! Afisul AFF 2016 va fi rezultatul unui concurs la care te invitam sa participi daca ai idei si priceperea de a le pune in practica sub forma unui concept grafic relevant. Astra Film Festival a inceput ca un pionierat in domeniul filmului documentar si s-a dezvoltat organic de-a lungul celor 22 de editii, fiind cel mai longeviv eveniment cinematografic international din Romania.

Astra Film Festival 2015 - Sala ThaliaFoto: Astra Film

Ingredientele care au facut din fiecare editie a festivalului din Sibiu "un flow aproape magic" sunt programarea originala, diversitatea si calitatea programului, inovatia, deschiderea catre valori universale si incurajarea comunicarii libere. Toate acestea se regasesc in afisele create in ultimii ani de artisti precum Dan Perjovschi, Carmen Lidia Vidu sau Coralie de Conzaga.

Astra Film Festival a stiut dintotdeauna sa isi fidelizeze publicul si sa atraga public nou prin deschiderea catre nevoile culturale ale comunitatii si tot catre publicul larg se intoarce si in 2016 cautand sa implice persoane talentate si interesate in dezvoltarea unui nou concept vizual. La fel ca filmele din selectia festivalului si conceptul vizual care va ajuta la promovarea acestora se doreste a avea un limbaj universal, original, creativ si de impact care sa transmita spiritul si esenta Astra Film Festival.

Poti retrai atmosfera magica de la ediitiile anterioare ale festivalul vizionand materialele video incarcate pe contul oficial de youtube

Castigatorul va primi un premiu in valoare de 1.000 de euro si va ceda drepturile de autor pentru conceptul vizual al editiei din 2016 a Astra Film Festival, care se va desfasura intre 17 si 23 octombrie. Vizualul castigator are sanse sa apara si pe tricoul oficial AFF 2016. Toti cei care se vor afla pe shortlist-ul din care va fi ales castigatorul vor primi cate un full pass pentru doua persoane la festival, iar posterele lor vor aparea pe site-ul www.astrafilm.ro, pe conturile social media aferente festivalului sau in mass-media.

Termeni de participare:

Perioada de desfasurare a concursului este 8 aprilie, ora 08:00 - 8 mai 2016, ora 24:00. Castigatorul va fi anuntat in data de 16 mai 2016. Toate propunerile vor fi trimise pe adresa aff@astrafilm.ro, iar in subiectul mail-ului va fi specificat "Concurs vizual AFF 2016" si se va atasa posterul in format .jpg sau .png. Posterele trebuie sa fie trimise in versiune finala, nu sunt acceptate schite sau drafturi. Posterul final va trebui sa contina aceleasi elemente / informatii prezente si pe afisele anterioare: logo, date, oras, site etc.

Castigatorul trebuie sa puna la dispozitia Astra Film fisierul original intr-un format vectorial editabil care sa permita declinarea in formatele: afis festival, pliante, panouri publicitare outdoor, catalog festival, steaguri stradale, programe printate, bannere online etc. Castigatorul cedeaza organizatorilor Astra Film Festival dreptul de a expune / tipari / distribui / reproduce grafica in scopul promovarii evenimentului pe o perioada nedeterminata.

Castigatorul va intra in posesia premiului doar dupa ce va preda conceptul in formatul digital amintit mai sus. Premiul se acorda in lei la cursul BNR din ziua platii. Castigatorul este responsabil pentru achitarea taxelor sau a altor obligatii catre bugetul de stat aferente valorii premiului.