Cel mai dorit trofeu al serii la Gala Premiilor Gopo desfasurata la Teatrul National ''I.L Caragiale'', Premiul Gopo pentru Cel mai bun film de lungmetraj, a fost castigat de pelicula "Aferim!" in regia lui Radu Jude, potrivit Agerpres.

"Vreau sa multumesc inca o data pentru cei care au votat pentru Premiile Gopo deoarece cred ca este important ca oamenii sa voteze si sa aprecieze lucrurile pe care le fac colegii nostri", a spus Ada Solomon la primirea statuetei.

Nominalizari la aceeasi categorie au mai primit "Bucuresti nonstop" regia lui Dan Chisu, "Comoara" regia Corneliu Porumboiu, "De ce eu?" regia Tudor Giurgiu, si "Un etaj mai jos" regia Radu Muntean

La categoria Cel mai bun regizor, premiul a revenit, de asemenea, pentru filmul "Aferim!" regizorului Radu Jude.

Cele doua statuete Gopo au fost primite de producatorul Ada Solomon

Ada Solomon a dorit sa transmita ca multumirile regizorul Radu Jude pentru statueta, precizand ca premiul il datoreaza "unor oameni care sunt extraordinari si fara de care Aferim! nu ar fi fost ceea ce este".

La categoria Cel mai bun regizor au mai fost nominalizati Dan Chisu pentru "Bucuresti nonstop", Tudor Giurgiu pentru "De ce eu?", Radu Muntean pentru "Un etaj mai jos" si Corneliu Porumboiu pentru "Comoara".

Filmul "Aferim!" a mai primit premii la categoriile Cel mai bun actor in rol principal (Teodor Corban), Cel mai bun actor in rol secundar (Alexandru Dabija), Cea mai buna actrita in rol secundar (Mihaela Sirbu), Cel mai bun scenariu (Radu Jude, Florin Lazarescu), Cea mai buna imagine (Marius Panduru), Cel mai bun montaj (Catalin Cristutiu), Cel mai bun sunet (Momchil Bozhkov, Dana Lucretia Bunescu, Cristinel Sirli), Cele mai bune decoruri (Augustina Stanciu), Cele mai bune costume (Dana Paparuz), Cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura (Petya Simeonova, Bianca Boeroiu, Domnica Bodogan), Premiul Publicului si Premiul Romanian Society acordat de Romanian Society of Cinematographers (RSC).

ORA 21.49 Teodor Corban si Ioana Flora ￯ Premiile Gopo pentru cei mai buni actori in rol principal

Teodor Corban a castigat premiul pentru Cel mai bun actor in rol principal pentru rolul Constantin din filmul "Aferim!", la cea de-a zecea editie a Premiilor Gopo ce a avut loc luni seara, la Teatrul National din Bucuresti, potrivit Agerpres.