Cea de-a noua editie a Festivalului International de Documentar si Drepturile Omului One World Romania s-a incheiat duminica, 27 martie, la Bucuresti. Am petrecut o saptamana grozava in compania spectatorilor care au umplut salile de cinema, dar si cortul din Parcul Coltea, unde am experimentat cu realitati virtuale, muzici din toata lumea si jocuri documentare. 60 de filme ne-au asigurat un tratament intensiv cu awareness pills, pe care le-am imprastiat acum si in afara granitelor, cu ajutorul celor peste 20 de invitati straini ai festivalului. Majoritatea ne-au spus ca si in tarile lor e mare nevoie de astfel de "medicamente" alternative.

Dezbaterile cu publicul au fost ca de obicei extrem de interesante, unele dintre ele fiind fortate sa se incheie doar din cauza proiectiei ce urma. Acest lucru ne confirma cat de importanta este comunicarea la nivel social si ne face cu atat mai motivati sa continuam si sa dezvoltam toate proiectele Asociatiei One World Romania.

Pregatim noi lansari de DVD-uri cu filme din selectiile anterioare ale Festivalului One World Romania, proiectul educational One World Romania la scoala merge mai departe si va incerca sa aduca filmul documentar in cat mai multe licee din Bucuresti si din tara. Cea de-a doua editie Kinedok a fost lansata saptamana trecuta, asa ca urmariti indeaproape si programul proiectiilor din cadrul sau. In paralel, vom incepe treptat si pregatirile pentru cea de-a 10-a editie a Festivalului International de Documentar si Drepturile Omului One World Romania. In 2017, directia artistica a festivalului va fi preluata de Madalina Rosca. Alexandru Solomon ramane presedintele asociatiei, continuand sa supervizeze toate proiectele si evenimentele marca One World Romania.

In fiecare zi de luni din aprilie va asteptam la Centrul Ceh Bucuresti cu cate o proiectie din selectia festivalului de anul acesta. Vom anunta datele exacte si documentarele programate in curand. Incepand de miercuri, 30 martie, abonatii site-ului mubi.com vor putea viziona pe site filmele "Dancing with Maria", "Broken Land", "Napolislam", "Above and Below" si "The Amina Profile". Filmele vor ramane pe site timp de 30 de zile, iar cei care nu au inca un cont de abonat, pot testa platforma MUBI gratuit timp de o luna. Urmariti-ne in continuare pe pe site si facebook, unde va vom tine la curent cu toate noutatile.