Festivalul International de Film Experimental BIEFF, singurul eveniment romanesc dedicat inovatiei in cinema, ofera in fiecare an o alternativa la filmul mainstream si experiente surprinzatoare la vizionarea filmelor, care provoaca publicul sa devina parte activa in universul infatisat pe ecran.

Competitie Urban Rituals Buffalo JuggalosFoto: BIEFF

Prin selectia a 65 de filme inedite, majoritatea in premiera romaneasca, combinata cu discutii cu autorii, workshop-uri, seminarii si programe tematice, Festivalul International de Film Experimental BIEFF iti face cunostinta cu cei mai originali experimentalisti ai momentului.

Programul celei de-a sasea-a editii a BIEFF va umple agenda bucurestenilor in urmatoarele cinci zile (16 - 20 martie)

In premiera in Romania, vine noul lungmetraj al regizorului lituanian Sharunas Bartas, Peace to Us in Our Dreams, care a beneficiat de premiera internationala la Cannes 2015, iar in Bucuresti va fi difuzat miercuri, 16 martie, ora 19.30, la Cinema Elvire Popesco

O calatorie fascinanta in lumea dansului propune ziua de vineri, 18 martie, de la 20.30, la Universitatea Nationala de Muzica prin programul special Cinedans Amsterdam: Of Love and Other Demons, proiectie sold-out la editia trecuta a BIEFF.

Sambata, 19 martie, la 15.00 si duminica, 20 martie, la 12.00, la Cinema Elvira Popescu, tinerii sunt invitati la Rebel With a Cause, program special de scurtmetraje pentru liceeni, cu intrare libera. Filmele The Guests si Sunday Lunch au fost in competitia pentru Palme d'Or-ul pentru scurtmetraj la Cannes, in 2015, iar Welcome and...Our Condolences a castigat premiul Juriului Tanar la Clermont-Ferrand in 2013.

De neratat este proiectia-eveniment Golden-Shorts: Best Films in Major Festivals, dedicata scurtmetrajelor care au luat marile trofee la Berlinale, Cannes si Venetia. Vor fi prezentate Batrachian's Ballad, de Leonor Teles, filmul laureat cu Ursul de Aur in 2016, Waves '98, realizat de regizorul libanez Ely Dagher, castigatorul Palme d'Or pentru scurtmetraj la Cannes 2015, Kung Fury, de David Sandberg, nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film 2015, Rate Me de Fyzal Boulifa, Premiul Illy pentru scurtmetraj la Cannes, Belladonna, de Dubravka Turic, Premiul Orizzonti la Festivalul International de Film de la Venetia 2015.

Duminica, 20 martie, ora 17.00, la Cinema Muzeul Taranului are loc proiectia Experimented in Romania, o selectie a celor mai recente video-performance-uri create de artisti romani, pe care BIEFF le proiecteaza pentru prima data pe marele ecran, ele fiind anterior expuse in galerii si muzee. Vor fi prezentate creatii realizate de Anca Benera & Arnold Estefan, Carmen Lidia Vidu, Diana Miron, Dragos Alexandrescu, Larisa Crunteanu, Veda Popovici.

31 de scurtmetraje vor fi proiectate, anul acesta, in cadrul Competitiei Internationale, intrand in cursa pentru votul juriului si publicului bucurestean. Filmele au fost pregatite in 6 sectiuni tematice, publicul putand sa aleaga o proiectie/tema in fiecare zi a saptamanii:

  • Journeys into Subconscious;
  • Danger Is My Business;
  • Urban Rituals;
  • Transgressive Bodies;
  • Digital Dystopias;
  • The Artist Is Present.

Cu fiecare noua editie, BIEFF se transforma in doza anuala necesara care scoate publicul bucurestean din rutina si deschide o cale de acces catre cele mai indraznete directii in cinema.

Programul festivalului http://bieff.ro/ro/2016/program

Bilete prin Eventbook.ro https://eventbook.ro/program/bieff