Festivalul filmului francofon care va avea loc între 14-19 martie la cinematograful Victoria din Oslo, prezintă publicului norvegian filme recente din Belgia, Canada, Elveţia, Franţa, Maroc şi România. Tara noastra va fi reprezentata de pelicula Miracolul din Tekir în regia Ruxandrei Zenide, film proiectat în premieră în Europa de Nord pe 17 martie, informeaza ICR Stockholm.

Lungmetrajul Miracolul din Tekir a avut premiera la Zurich Film Festival, unde a fost distins cu Emerging Swiss Talent Award, şi va fi distribuit în cinematografele din România începând cu 4 martie.

Filmul povesteşte o întâmplare supranaturală care o are în centru pe Mara, o femeie însărcinată interpretată de Dorotheea Petre. Din distribuţia filmului mai fac parte Bogdan Dumitrache (“Poziţia copilului”, “Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, “Loverboy”), Elina Löwensohn ( “Schindler’s List”, „Un long dimanche de fiançailles”, „The Wisdon of Crocodiles”) şi George Piștereanu (“Eu când vreau să fluier, fluier” și “Loverboy”).