"Dirty Grandpa", in traducere "Bunicul Dezlantuit", este o comedie care te duce cu gandul la vara din care nu lipesesc glumele si nici scenele deocheate. Nepotrivit pentru copii, filmul nu va impresiona pe oricine, insa cu siguranta poate relaxa si amuza dupa o zi stresanta la birou. Filmul il prezinta pe Robert de Niro in rolul unui bunic atipic, care injura, se gandeste doar la sex, e dornic de aventura si isi indeamna nepotul sa faca prostii.

Bunicul dezlantuitFoto: Freeman Entertainment

In "Dirty Grandpa" Robert de Niro joaca rolul lui Dick Kelly, un bunic dornic de aventura. Dupa inmormantarea sotiei lui, acesta il convinge pe nepotul sau preferat, Jason, sa il duca in Daytone Beach. De aici lucrurile incep sa se complice: Dick il pune pe tanar intr-o multime de situatii penibile si ii pericliteaza sansele de a se casatori, insa ii ofera si posibilitatea de a descoperi ce ii place ce sa faca (fotografie) si alaturi de cine vrea sa isi petreaca cu adevarat viata.

Filmul ii apartine, in mare parte, lui Robert de Niro, un actor desavarsit, pe care multi il elogiaza, insa care in ultima vreme s-a indepartat de roluri dramatice si cu potential, luand-o pe drumul comediilor (cum ar fi "The intern" cu Anne Hathaway). In acest film, socheaza prin atitudine si limbaj- descoperim un Robert De Niro care injura, se gandeste doar la sex si incearca din rasputeri sa isi corupa nepotul la prostii.

Intr-adevar, aflam la final ca totul a fost cu un scop, insa nu rapeste din impactul pe care ti-l ofera. Eu recunosc ca am fost un pic socata de rol si de faptul ca el il interpreteaza, poate pentru ca rolul pare atat de....fals, putin probabil, mai bine zis. Un astfel de bunic este extrem de rar de intalnit, deci clar nu multi se pot identifica cu o asemenea situatie. Cat despre Jason Kelly, lucrurile stau altfel.

Am tot vazut astfel de personaje: tinere, frumoase, destepte, cu o cariera stralucita in fata, dar care nu ofera nicio satisfactie pe plan personal sau spiritual. Provocarea este sa iti dai seama ca acel job nu este pentru tine si sa faci ceva in aceasta privinta, iar Jason afla pe propria piele cat de greu este sa treci prin asa ceva. Zac Efron face un rol ok, avand in vedere scenariul oferit, dar in mintea mea inca este pustiul cantaret din "High School Musical", iar scena de karaoke este un exemplu perfect ca astfel de roluri il vor urmari mereu.

Personajele secundare, in frunte cu Audrey Plaza, interpretand o tanara superficiala si beata care vrea sa se culce cu Dick, Jason Mantzoukas, in rolul traficantului de droguri Tan Pam, aduc ceva aroma filmului.

Dan Mazer (regizor) si John Philips (scenarist) au incercat sa ne ofere o poveste obraznica si vulgara si asta cred ca a fost si problema: a vrut prea mult sa socheze, sa exagereze in multe privinte, sa fie revoltator, si desi a reusit in mare parte acest lucru, nu a fost de ajuns sa lase o impresie placuta sau memorabila asupra spectatorului. Da, este haios, da, am ras cu hohote cateodata, dar nu la final de zi, nu este un film bun.

Bunicul dezlantuit" este o comedie de weekend care va starni reactii diferite, insa va amuza pe majoritatea. Daca ai chef de o comedie, merita incercat, dar este un risc pe cont propriu.