Gala din 2016 a premiilor BAFTA şi-a desemnat câştigătorii. Întors pe dos (Inside Out) este câștigătorul categoriei "Cel mai bun film de animație". Animatia Întors pe dos a fost creata dupa cartile seriei cu acelasi nume, traduse la editura Litera sub licenta Disney.

Intors pe dos. Povestea filmuluiFoto: Editura Litera

Filmul produs de studiourile Pixar și lansat de Walt Disney Pictures se concentrează pe povestea micuței Riley, și pe modul în care emoțile din mintea ei — Bucuria, Furia, Dezgustul, Frica și Tristețea — încearcă să o ghideze pe aceasta în viață.

Actorii Valentin Teodosiu şi Diana Cavallioti şi dansatorul şi vedeta de televiziune Wilmark şi-au împrumutat vocile pentru filmul animaţie "Întors pe Dos/ Inside Out", care a avut premiera în cinematografele din România pe 19 iunie 2015.

Animaţia "Întors pe Dos" este regizată de câştigătorul premiului Oscar Pete Docter ("Monsters, Inc.", "Up"), fiind produsă de Jonas Rivera ("Up") şi coregizată de Ronnie Del Carmen ("Up"). Coloana sonoră a filmului este compusă de Michael Giacchino ("The Incredibles," "Ratatouille," "Up").

Litera Mică a publicat sub licența Disney cărțile seriei Întors pe dos, invitându-i pe cei mici într-o călătorie nemaiîntâlnită, în locul unde nimeni nu a mai fost până astăzi: în minte! Povestea filmului, Cartea mea de jocuri și activități, Învăț să citesc, Citesc și mă joc. Aventuri în țara imaginației și Totul despre mine sunt cărțile prin care cei mici fac cunoștință cu micuțele voci care locuiesc în mintea noastră, descoperă activități antrenante și, mai ales, deprind bucuria lecturii.