Actrita britanica Charlotte Rampling, nominalizata la Oscar la categoria cea mai buna actrita, a afirmat vineri ca reactia regizorului american Spike Lee, indignat de lipsa de diversitate in nominalizarile pentru celebra statuie, este "rasista pentru albi".

Charlotte Rampling, in 45 de aniFoto: Captura YouTube

"Este in celalalt sens, este rasista, rasista pentru albi. Nu putem niciodata stii daca este cazul intr-adevar, dar poate actorii negri nu meritau sa fie in ultima linie dreapta", a declarat actrita, la postul de radio francez Europe 1, preluat de AFP.

Ea a respins si ideea lui Spike Lee de a introduce cote pentru minoritati, astfel incat acestea sa poate accede la prestigioasele premii.

"Pentru ce sa clasifici oamenii? Va fi intotdeauna cineva care sa zica: 'Sunteti prea ceva, prea negru, prea alb sau prea putin frumos ... Atunci, vom clasifica totul pentru a face minoritati peste tot?", a declarat actrita britanica, nominalizata pentru rolul sau in "45 de ani" al lui Andrew Haigh.

Spike Lee a anuntat miercuri ca nu cere boicotarea ceremoniei Oscarurilor dar el nu va participa.

Pentru a doua oara consecutiv, doar actori albi figureaza printre finalistii la Oscarurile care vor fi decernate in 28 februarie.