Cea de-a patra editie a Festivalului International de Psihanaliza si Film se va desfasura in perioada 10-13 decembrie la Cinema Elvira Popescu din cadrul Institutului Francez. Filmul LOLO, in regia lui Julie Delpy, actrita cunoscuta din trilogia Sunset, va deschide Festivalul joi, 10 decembrie, de la ora 20.00.

Festivalul International de Psihanaliza si Film, editia a IVaFoto: Afis

Violette se indragosteste de Jean-Rene insa Lolo, fiul de 19 ani al Violettei, face tot ce este posibil pentru ca cei doi sa se desparta, iar aceasta poveste de dragoste se dovedeste a fi mult mai complicata decat pare la prima vedere.

Psihanalistul Andrea Sabbadini, directorul European Psychoanalytic Film Festival prezidat de regizorul italian Bernardo Bertolucci, revine si in acest an la Bucuresti ca invitat special al evenimentului. Sabbadini va comenta impreuna cu Directorul Festivalului Internaţional de Psihanaliza si Film, criticul de film Irina-Margareta Nistor, filmul POP-UP in regia lui Stuart McBratney. La proiecţie vor fi prezenţi atat regizorul australian cat si actriţa Laura Vasiliu.

Filmul, o producţie Australia- Romania, prezentat in avanpremiera in Romania, este o comedie cu accente dramatice, ce urmareste trei povesti intrepatrunse, cea a unui tata somer, a unei imigrante din Romania si a unui director de teatru care urmareste razbunarea asupra unui critic.

Alte titluri prezentate in premiera la cea de-a patra editie a Festivalului:

SPOTLIGHT, in regia lui Tom McCarthy. Cu o distributie ce ii include pe Mark Ruffalo, Michael Keaton si Rachel McAdams, filmul urmareste investigatia facuta de un grup de jurnalisti de la ziarul The Boston Globe, intre anii 2001 si 2003, care a vizat deconspirarea cazurilor de abuz sexual asupra minorilor, din cadrul Bisericii Catolice.

Prezentat prin amabilitatea InterComFilm Distribution, in premiera in Romania.

TRUTH, povestea reala a scandalului de presa din 2004 in care a fost implicat canalul de stiri CBS- scandalul a dezvaluit o serie de documente din anii '70 care ar fi demonstrat existenta unor nereguli in modul in care George W. Bush si-a indeplinit serviciul in National Air Guard.

Filmul regizat de James Vanderbilt, cu Cate Blanchett si Robert Redford in rolurile principale, va inchide Festivalul duminica, 13 decembrie.

Prezentat prin amabilitatea Forum Film Romania, in premiera in Romania.

Programul Festivalului include o proiectie speciala a filmului CHUCK NORRIS VS COMMUNISM, regizat de Ilinca Calugareanu- sambata, 12 decembrie, ora 20.30, prin amabilitatea HBO Romania, proiectia filmului clasic al lui Fritz Lang- METROPOLIS, in versiunea „reconstruita si restaurata", filme de desen animat pentru copii- HOTEL TRANSILVANIA 2, TOTO, COCOSELUL CEL VITEAZ, precum si o reprezentatie a spectacolului PUZZLE SUPRAREALIST, realizat de trupa Foley'Ala, ce propune astfel un experiment de reconstruire a coloanei sonore pentru trei filme-reper ale avangardismului european in cinema, insotit de intervenţiile in recitativ ale pasajelor extrase din schiţele scriitorului roman de avangarda Urmuz, in lectura Irinei-Margareta Nistor.

Toate filmele prezentate in Festival vor fi urmate de discutii moderate de catre criticul de film si Directorul Festivalului, Irina-Margareta Nistor, la care vor participa psihanalisti, regizori, producatori, actori si critici de film, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Programul integral al evenimentului poate fi consultat pe site-ul www.famart.ro.

Biletele pot fi achizitionate de la casa de bilete a cinematografului Elvira Popescu sau de pe site-ul www.eventbook.ro.

Cea de a patra editie a Festivalului Internaţional de Psihanaliza şi Film este organizata de Asociaţia FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Uniunii Cineaştilor din Romania si al Institutului Cultural Roman si avand ca partener consultant Societatea Romana de Psihanaliza.