In zilele de 19 si 20 noiembrie 2015, de la ora 19,00 va avea loc, la Cinema Elvire Popesco (Bd. Dacia, nr. 77, Bucuresti), cea de-a VII editie a festivalului Zilele Filmului Irlandez. Evenimentul este organizat de Ambasada Irlandei in Romania cu sprijinul Institutului Irlandez de Film, Culture Ireland si Arts Council, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman si Institutul Francez.

Programul cuprinde lungmetrajele Gold, in regia lui Niall Heery (joi, 19 noiembrie) si Good Vibrations in regia lui Lisa Barros D'Sa si Glenn Leyburn (vineri, 20 noiembrie), precum si doua scurtmetraje – I Am Here, regia: David Holmes (19 noiembrie) si Coda, regia:Alan Holly (20 noiembrie).

La deschiderea festivalului vor fi prezenti E.S. Derek Feely, Ambasador al Irlandei, Andrew Harwood, sef adjunct al Ambasadei Irlandei la Bucuresti, Boglárka NAGY, responsabil de proiecte de film si al cinematografului Elvire Popesco, Christophe Pomez, atasatul cultural al Ambasadei Frantei si directorul Institutului Francez la Bucuresti, Liviu Jicman, vicepresedinte ICR, Roxana Calinescu, expert ICR si Irina Margareta Nistor, critic de film.

Proiectiile incep la ora 19.00. Filmele sunt subtitrate in limba romana.

Pretul biletelor este de 15 ron (pret intreg) / 10 ron (studenti si pensionari).

Gold (2014, 98’), primul lungmetraj al festivalului prezinta o drama cu puternice accente comice, povestea unui tata, Ray (David Wilmot), care doreste sa-si reintalneasca fiica si pe mama acesteia dupa mai bine de zece ani. Intalnirea dintre Abbie (Maisie Williams – Arya Stark in Game of Thrones), o adolescenta rebela, si tatal ei transforma drama intr-o comedie savuroasa, neconventionala, care aduce un plus de originalitate comediei irlandeze.

Good Vibrations (2013, 110’), filmul celei de-a doua seri, bazat pe evenimente reale, prezinta revenirea la viata a orasului Belfast prin intermediul muzicii punk-rock, dupa un indelung sir de conflicte. Terri Hooley (Richard Dormer - Beric Dondarrion din Game of Thrones), un rebel si totodata un optimist incurabil pentru care muzica este cel mai important element de coeziune dintre oameni, doreste sa readuca orasul la viata si deschide o casa de discuri, Good Vibrations, care va face istorie. Filmul surprinde un moment esential pentru viata si cultura punk-rock a Belfastului anilor 1970.