Independența Film anunță ca în data de 20 noiembrie va avea loc premiera în cinematografele din România a comediei Testamentul nou nout/Le tout nouveau Testament în regia lui Jaco van Dormael, unul dintre cei mai originali cineaști ai momentului, cunoscut publicului din România pentru filmul Mr. Nobody.

Din distribuție fac parte: Benoît Poelvoorde (The Price of Fame, 3 Hearts), Catherine Deneuve (Potiche, 3 Hearts), Yolande Moreau (Henri), François Damiens (La Famille Belier), Pili Groyne (Two days, one night).

Pili Groyne joacă rolul fiicei lui Dumnezeu, Ea, și regizorul a întâlnit-o cu câțiva ani înainte de acest film. A păstrat-o în minte pentru că încă de pe atunci „era o fetiță care deținea o mare putere.” De la primele probe de casting, inteligența ei emoțională a fost cea care l-a convins pe Dormael că Pili este făcută pentru acest rol.

Dumnezeu există!

El locuiește în Bruxelles, și se poartă oribil cu cu soția sa și fiica lor, Ea, care are 10 ani.

Dacă despre fiul lui (JC) știm o mulțime de lucruri, despre Ea nu știm mai nimic. Pentru că nu mai suportă modul în care tatăl ei se comportă cu oamenii, Ea se revoltă, intră în biroul acestuia și trimite tuturor prin SMS datele la care se vor stinge din viață, apoi fuge de acasă.

Pentru unii oameni, vestea nu va aduce nimic nou, dar altora le va schimba complet viața.

Testamentul nou nout/Le tout nouveau Testament a fost proiectat anul acesta la Festivalul Internațional de Film de la Cannes în Quinzaine des Réalisateurs.

Filmul lui Dormael reprezintă propunerea Belgiei pentru Premiile Oscar ce vor avea loc pe 28 februarie 2016. Nominalizările vor fi anunțate pe 14 ianuarie.